Cim-Bom ara transferdeki ilk bombasını Kazım Kazım"ı renklerine katarak patlattı. Transferde hareketli günler geçiren sarı-kırmızılılar, eski futbolcusu Necati Ateş defterinin kapatmasından kısa bir süre sonra gündemine aldığı milli futbolcu ile dün masaya oturdu ve anlaşmaya vardı. Fenerbahçe"nin önceki gün sözleşmesini karşılıklı olarak fesh ettiği ve İngiliz Aston Villa"nın da talip olduğu Kazım"ın gelmek için sarı-kırmızılılara mesaj gönderdiği ve görüşmenin bu şekilde yapıldığı belirlendi.
Bu gelişme üzerine sportif direktör Adnan Sezgin, Kazım ve İngiliz menajeri Neill Fewings"le Florya Metin Oktay Tesisleri"nde masaya oturdu ve anlaşmaya vardı. 3.5 yıllık anlaşma karşılığında sarı-kırmızılıların Kazım"a bu sezonun geri kalanı için 625 bin euro ve maç başı ücreti olarak da 15 bin euro ödeyeceği açıklandı. 24 yaşındaki futbolcuya kalan 3 yıl için 1 milyon 250 bin euronun yanı sıra yıllara göre 16, 17 ve 17 bin 500 euro maç başı ücreti ödeneceği belirtildi. Yıldız futbolcu dün gece sarı-kırmızılıların Antalya"daki kampına katıldı.
Disiplin konusundaki hassasiyeti ile bilinen ve sakız çiğnediği için Misimovic"i kadro dışı bırakan Hagi"nin Kazım ismine onay vermesi kafaları karıştırırken, yapılan anlaşma çerçevesinde disiplin talimatına uymaması durumunda Kazım"a ağır para cezası verileceği öğrenildi. Lincoln ve Keita"yı kalitelerine karşın disiplinsiz oldukları için gönderen yönetimin, Kazım"ı alması da eleştiri konusu oldu.
Galatasaray, Anıl Dilaver"in sözleşmesi 4 yıl uzatırken Gaziosmanpaşa"nın forveti Berk İsmail Ünsal ile de 2.5 yıllık sözleşme yapıldı. Antalyaspor"la anlaşan Ali Turan ise bugün 1.5 yıllık sözleşme imzalayacak. Musa Çağıran da Konyaspor"a kiralanacak.

"Rüyada gibiyim"
GSTV"ye konuşan ve 80 numaralı sarı-kırmızılı formasıyla poz veren Kazım, “Şu anda bu bir rüya gibi çünkü önemli bir kulübe geldiğimin farkındayım. Beklentilere elimden geldiği kadar, en iyi şekilde cevap vereceğimden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Milli futbolcu, “ En büyük hayalim Galatasaray formasını üzerime geçirmek ve oynamaya başlamak” diye konuştu.

Taraftardan büyük tepki!
Galatasaray taraftar grubu UltraAslan, Kazım'ın transferinin ardından bir manifesto yayımladı. Yayımlanan manifestoda şu görüşlere yer verildi;

Sevgili Galatasaraylılar
Bilindiği gibi Colin Kazım Fenerbahçe"den Galatasaray"a transfer olmuştur geldiği kulüpteki yaşantısı, davranışları ve kötü imajı ile tanınan ve sık sık gördüğü kırmızı kartlarla takımını en hayati maçlarda yalnız bırakmayı alışkanlık haline getirmiş bu oyuncunun teknik direktörümüz Georghe Hagi tarafından mutlaka alınmak istenmesi kendisi hakkındaki olumlu görüşlerimizi zedelemiştir.
Elbetteki Galatasaray"da transferi teknik direktör ister yönetim hayata geçirir ancak daha kısa bir süre önce disiplinsiz diye kendi evladımız kaptanımız Arda Turan"a bile ceza veren, Misimoviç, Jo, Keita gibi uluslararası yetenekleri gönderen yönetimimizin bu transferi gerçekleştirmesine akıl sır erdiremedik. Ne Colin Kazım'ın söz verip "yakında çocuğum olacak ben futbol oynamak istiyorum” demesi ne de Hagi'ye söz vermesi bu transferin gerçekleşmesini sağlamamalıydı.
Tarihi örnek sporcu ve kaptanlarla dolu olan (Metin Oktay, Cüneyt Tanman, Bülent Korkmaz, Hakan Şükür) Galatasaray'ımızın bu oyuncuyu transfer etmesi saydığımız tüm kaptanlara da bir haksızlık olduğunu belirtir, ultrAslan olarak herkesi aklı selim davranmaya davet ederiz.
Bugüne kadar olan ağırbaşlı ve soğuk kanlı duruşumuz kimseyi yanıltmasın, bizlere Galatasaray terbiyesi ve duruşunu öğreten tüm büyüklerimize ve yönetimimize bu öğrettiklerini hatırlatır buna da uygun davranmakları gerektiğini belirtiriz.
Anlaşılıyor ki bu işi yapamıyorsunuz...
Oğuz ALTAY
ultrAslan Genel koordinatörü