Aydın’ın en işlek caddelerinden birisi olan Kıbrıs Caddesi üzerinde her hangi bir tedbir alınmadan gerçekleşen inşaat çalışması çevre sakinlerinin tepkisini çekti. Bir apartmanın dış cephesinde gerçekleşen sıva ve boya işi nedeniyle kurulan inşaat asansörünün altından yüzlerce insanın geçmesine rağmen emniyet şeridi konulmadı. Apartmanın dış cephesinde inşaat çalışması devam ederken; tehlikeden habersiz olan yayalar kaldırımı kullanmaya devam etti. Kaldırımı kullanan bazı yayaların ise çalışmayı fark etmelerine rağmen tehlikeyi görmezden gelerek, asansörün altından gelip geçmeye devam etti.
İnşaat yapılan apartmanın etrafına emniyet şeridinin çekilmediği görenler çevre sakinleri; “Lütfen ne iş yaparsak yapalım ama önlemimizi alalım. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” diyerek duruma tepki gösterdi.

TÜRKİYE’DE HER GÜN 172 İŞ KAZASI MEYDANA GELİYOR
Dünyada her yıl 2,3 milyon insan, iş kazası ve meslek hastalıkları sonucu hayatını kaybediyor. Türkiye’de resmî kayıtlara göre, her gün 172 iş kazası meydana geliyor. Bu kazalarda ortalama 4 kişi hayatını kaybediyor. 6 kişi iş göremez duruma düşüyor. 1990 yılında 155 bin iş kazası olurken, 2010 yılından itibaren bu rakam 62-63 bine düştü. Ölümlü iş kazası sayılarının son 5 yıllık ortalama dağılımında en çok ölümlü iş kazası meydana gelen sektör inşaat. Nakliyat ikinci, maden ise üçüncü sırada, iş kazalarının yüzde 79,2’si KOBİ’lerde meydana geliyor. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png

kazaya-davetiye-cikaran-ihmal.jpg