Minibüs sürücüsü ve yanındaki babası araç içinde sıkıştı.

Edinilen bilgiye göre olay 01:30 sıralarında Küçükçekmece D100 karayolu Edirne istikametinde meydana geldi. Bursa'dan, Hadımköy'deki depoya mal götüren Kenan Seven'in kullandığı Bimeks'e ait 16 GC 057 plakalı TIR önünde meydana gelen maddi hasarlı kazaz nedeni ile yavaşladı. Dörtlü ikaz lambalarını yakan TIR'ın yavaşladığını fark etmeyen Ahmet Turan Motor (37) kullandığı 34 BM 3144 plakalı Ford minibüs tıra hızla arkadan çarptı. Kaza sonucu araç sürücüsü Ahmet Turan Motor ve yolcu koltuğundaki babası Hasan Hüseyin Motor (60) araç içinde sıkıştı.

Kazayı gören diğer sürücüler, sağlık ekipleri ve polise durumu haber verdi. Olay yerine gelen polis, minibüs içindeki 2 kişinin sıkıştığını görünce itfaiyeden yardım istedi. Kaza yerine gelen itfaiyenin 6 çarpı 6 aracı hemen yaralıları kurtarmak için çalışmalara başladı. Polis, kazanın şokuyla zaman zaman kendinden geçen Hasan Hüseyin Motor'a (60) "Amca uyuma" diyerek yaralı adamı uyanık tutmaya çalıştı.

KAZADAN YARALI KURTARILAN YAŞLI ADAM HASTANEDE KALP KRİZİNDEN ÖLDÜ

Oğlu ile geçirdiği kaza sonrası kurtarılma çalışmaları sırasında kendinden geçen ve polislerin telkinleri ile uyanık tutulmaya çalışan yaşlı adam ve oğlu yaklaşık 30 dakika süren çalışmalar sonunda sıkıştıkları yerden kurtarılarak ambulanslar ile hastaneye kaldırıldı. Kazadan yaralı olarak kurtarılarak Bakırköy Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hasan Hüseyin Motor'un, burada kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği, oğul Ahmet Turan Motor'un tedavisinin ise sürdüğü ve babasının ölümünden henüz haberdar olmadığı öğrenildi Kazaya karışan TIR sürücüsü Kenan Seven ise, "Yaklaşık 200 metre önümdeki kaza nedeniyle trafik durma noktasına gelmişti. Kullandığım TIR'ı yolun sağına çekerek dörtlüleri yaktım. Kazada bir suçum yok" dedi.

TIR sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü./milliyet