Nazilli-Söke seferini yapan tren, Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde bulunan hemzemin geçitten geçmeye çalışan Mutlu Üren (23) yönetimindeki 09 S 4536 plakalı otomobile çarptı.

Trenin yaklaşık 50 metre sürüklediği araçta bulunan sürücü Mutlu Üren ve Betül Bakcan (17) kazayı küçük sıyrıklarla atlattı.

Yaralılar Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındılar. Mutlu Üren ve Betül Bakcan'ın ayakta tedavi edildikleri ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Söke'de akşam 18.20 sıralarında meydana gelen feci kazada makinist Musa Kuş yönetimindeki 32366 sefer sayılı Nazilli-Söke treni Söke şehir içinde yer alan İş-Kur hemzemin geçide geldiğinde önüne çıkan sürücü Mutlu Üren yönetimindeki araca çarptı.

Trenin altına alarak yaklaşık 50 metre sürüklenen özel otomobilde bulunan iki kişi şaşırtıcı şekilde kurtuldu. Sürücü Mutlu Üren ve Betül Bakcan, çevredeki vatandaşlar ve 112 Acil Servis ekipleri tarafından araçtan çıkarılırken; aracı trenin ön tamponlarına asılı şekilde gören vatandaşlar hayrete düştüler.

Kaza sonrası olay yerine gelen Söke Belediyesi itfaiye ve acil yardım ekiplerinin çalışması ile trenin ön tampon tamirlerine asılı olan araç kurtarılarak yol yeniden trafiğe açıldı. Kazada ölümün olmaması yüreklere su serpti.

Söke'nin Adnan Kahveci ve Turgut Özal Bulvarı'nı ikiye ayıran tren yolu üzerinde bulunan İş-Kur hemzemin geçidine önlem alınması isteniyor. Burada meydana gelen kazanın son kaza olmayacağını belirten vatandaşlar; "Bundan önce de defalarca kazalar oldu. Ölümler de meydana geldi ancak bu ölümler önlemlerin alınması için yeterli olmadı. Yetkililerin hemzemin geçitte gerekli önlemleri almaları için daha kaç kazanın olması, kaç canın gitmesi gerekiyor?" dediler.