Aydın merkezde bulunan Yağcılar Çarşısı içinde mobilya mağazası sahibi olan 52 yaşındaki Alim Akyıldız, Balıkesir’in Susurluk İlçesi’nde kaza yapıp yaralanınca işyeri ile ilgilenen kızı 24 yaşındaki Aylin Akyıldız’ın işlerden çok anlamasını fırsat bilen mağaza çalışanları Taner Sağıroğlu (46) ve Ali Mutlu (41) mağazadaki malları ucuz fiyata pazarlarda sattı. İki kafadarın 1.5 ay boyunca sürdürdükleri hırsızlık, depo kapısı için alınan kiliti pahalı bulan Aylin Akyıldız’ın kilidi iade etmek istemesiyle son buldu. Yakalanan Taner Sağıroğlu ve Ali Mutlu tutuklanırken, mağaza sahibi Alim Akyıldız, zararının 100 bin lira civarında olduğunu söyledi.

     Olay, Salı günü Aydın Merkezde bulunan Yağcılar Çarşısı içindeki Yıldız Mobilyada meydana geldi. 30 yıldır mobilya işiyle uğraşan Alim Akyıldız, Ramazan Bayramı’nın birinci günü yanına eşi Bahriye Akyıldız (51), oğlu Erhan Akyıldız (16) ve kızı Aylin Akyıldız (24) ile birlikte Bursa’da ikamet eden evli kızı Canan Akgül’ü ziyaret etmek amacıyla Aydın’dan Bursa’ya doğru yola çıktı. Alim Akyıldız, kendi kullandığı 09 AC 396 plakalı otomobiliyle Balıkesir’in Susurluk İlçesi yakınlarında kaza yaptı. Kazada Alim Akyıldız, eşi Bahriye ve oğlu Erhan ağır yaralanırken kızı Aylin hafif yaralandı. Alim Akyıldız ve ailesi Bursa Uludağ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaraları hafif olan kızı Aylin Akyıldız, taburcu olup mağaza ile ilgilenmeye başladı.

MAĞAZAMIZ İFLAS ETTİ DİYE SATMIŞLAR

      İşyerinin başına geçen Aylin Akyıldız’ın işleri çok iyi bilmemesi ve sürekli Bursa’da tedavi gören ailesiyle ilgilenmesini fırsat bilen iki mağaza çalışanı Taner Sağıroğlu (46) ile Ali Mutlu (41) genç kıza deponun anahtarının bozulduğunu söyleyerek değiştirilmesini istedi. Yanlarında 8 yıldır çalışan Taner Sağıroğlu ve Ali Mutlu’ya güvenen genç kız 30 lira vererek yeni kilit aldırdı. Kilitle birlikte verilen 3 anahtardan birini saklayan çalışanlar genç kıza iki anahtar teslim etti. Aradan geçen yaklaşık 1,5 ay boyunca mağazanın deposundaki malları, mağazaya ait kamyonla Aydın merkez ve ilçelerinde “Mağazamız iflas etti, o yüzden indirim yaptık” diyerek yarı fiyatına satmaya başladılar.

KİLİT PARASINI PAHALI BULUNCA ORTAYA ÇIKTI

     Mağazanın deposundaki malları spot olarak satan iki kafadarın oyunu genç kızın asma kilit parasını pahalı bulmasıyla ortaya çıktı. Kilidi değiştirdikten sonra başka bir dükkanda aynı kilidin yarı fiyatına satıldığını gören genç kız 30 liraya alınan asma kilidi geri iade etmek istedi. Kilidi satan işyeri sahibinin “üç tane de anahtar olması gerekirdi” demesiyle üçüncü anahtarı aramaya başlayan genç kız anahtarın çalışanlarda olduğunu fark ederek polise başvurdu. Efeler Polis Merkezi ekipleri tarafından yakalanan iki kafadar suçlarını itiraf etti.

HIRSIZLIK PARASIYLA EV ALMIŞ

     Polis tarafından yakalanan ve çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan iki mağaza çalışanının kendilerine yaklaşık 100 bin lira zarar verdiklerini belirten mağaza sahibi Alim Akyıldız, “İkisi de uzun zamandır yanımda çalışıyordu. Ben kaza geçirince tezgah kurup mağazadaki malları satmışlar. Taner Sağıroğlu, geçtiğimiz hafta kendisine bir ev alıp eşi Bilgehan Sağıroğlu’nun üzerine yapmış sonrada yaptıkları ortaya çıkınca belli olmasın diye eşiyle boşanmış” dedi. Mağazada çalışanların ihanetine uğradıklarını söyleyen Aylin Akyıldız da, “Sattığımız malları müşteriye teslim etmek istediğimizde takımların eksik olduğunu görüyoruz. Müşterilerimize karşı mahcup olduk. 1.5 aydır her gün depodan çaldıkları malları kendi kamyonumuzla götürüp satmışlar” diye konuştu.

 

 

2810aydinisyerisoygunu3.20111029100356.jpg

2810aydinisyerisoygunu2-(1).20111029100417.jpg 2810aydinisyerisoygunu1.20111029100425.jpg