Kaza sonrasında otomobil sürücüsü Murat Seçilmiş ile Tomi isimli köpeği arasında yaşananlar yadıma koşan vatandaşları duygulandırdı. Görgü tanıkları Tomi isimli köpeğin otomobil içinde sıkışan sahibi Murat Seçilmiş'e sarılarak yardım beklediğini söyledi.

Kaza sabah saat 09.30 sıralarında TEM bağlantı yolu Ataşehir Kavşağı'nda meydana geldi. Aşırı hızlı olduğu iddia edilen bir kamyon, aynı yönde seyir halinde olan Murat Seçilmiş'in kullandığı 55 JC 280 plakalı BMW marka otomobile yandan çarparak kaçtı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan lüks otomobil yol kenarlarındaki demir bariyerlere çarparak durdu. Kaza nedeniyle sürücü Murat Seçilmiş, otomobil içinde sıkıştı. Bu sırada yoldan geçen sürücüler yardım için olay yerine geldi. Yardıma ilk gelen vatandaşlar, köpeği Tomi'nin araçta sıkışan Murat Seçilmiş'e sarılarak beklediğini şahit oldu. Görgü tanıkları kaza nedeniyle korkarak 'tir tir titreyen' Tomi'nin ayaklarıyla sahibi Murat Seçilmiş'e sarılarak beklediğini söyledi.

Vatandaşlar seferber oldu

Yaralı Murat Seçilmiş'i sıkıştığı yerden çıkaramayan vatandaşlar itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Kısa süre sonra gelen ekipler yaklaşık 10 dakika süren çalışmanını ardından yaralıyı sıkıştığı yerden kurtardı. Seçilmiş, ambulansa Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaza nedeniyle korkarak titreme tutan köpek ise otomobilden çıkmak istemedi.

Yaralının hastaneye gönderilmesinden sonra itfaiye ekipleri de olay yerinden ayrılınca 'Tomi' otomobilde kaldı. Köpeğin otomobil içinde bırakıldığını gören Hayvansever Adem Kılıçaslan, otomobilden çıkmak istemeyen köpeği kurtarmak için büyük çaba harcadı.

Kılıçaslan,"Kaza yerine geldiğimizde köpek sahibine sarılmıştı. Çok korkmuş görünüyor. Onu sahibinden ayırmak çok zor oldu." dedi. Güçlükle sahibinin otomobilinden çıkartılan köpek Ataşehir'deki veteriner kliniğine götürüldü. Kaza yerinden kaçan kamyonun yakalanması için geniş çaplı inceleme başlatıldı.