İZMİR- Ankara karayolunda yağış nedeniyle kayganlaşan yolda meydana gelen kazada, bir kamyonetin kasasındaki demirler, yerinden fırlayarak öndeki otomobilin camını kırıp mızrak gibi içeri girdi. Demirlerin otomobilin içeri girdiği tarafta oturan Gönül Keseli ve sürücü Abidin Varol, mucize eseri yara almadan kurtuldu.

Kaza, dün saat 16.45 sıralarında Ankara Caddesi'nde meydana geldi. Bornova'dan Gaziemir'e yönetimindeki 35 HS 914 plakalı kamyonetle giden Tuncay Özçarpmaz, yolda yağış nedeniyle trafiğin sıkıştığını görünce aniden frene bastı. Kasasında torna işlerinde kullanılan yaklaşık 5 metre uzunluğunda demirler bulunan kamyonet, önündeki Abidin Varol'un yönetimindeki 35 EEB 96 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle bağlı olmalarına rağmen yerlerinden kurtulan demirler, mızrak gibi fırlayarak Abidin Varol ve yakını Gönül Keseli'in oturduğu sol taraftan otomobile saplandı.

SU ALMAK İÇİN EĞİLİNCE KURTULDU

Arka camı kırıp otomobilin ön camına kadar uzanan demirler, mucize eseri Keseli ve Varol'un vücuduna saplanmadı. Oğlunu, Manisa'nın Akhisar İlçesi'ndeki askeri birliğine vatani görevini yapmak üzere teslim edip evlerine doğru dönerken, meydana gelen kazanın şokunu yaşayan Gönül Keseli, “Oğlumu sağ salim birliğine teslim ettik. Dönerken kaza oldu. Bir anda otomobilin içine demirler girdi. Ben su almak için öne eğilmeseydim, vücuduma saplanacaktı. Çok korktum. Verilmiş sadakamız varmış. Ölümden döndük” diye konuştu. Keseli, önünde Türk bayrağı da asılı olan otomobilin üzerine yaslanarak uzun süre ağladı.

UZUN SÜRE KENDİNE GELEMEDİ

Demirlerin otomobilin içine girdiği yerde uzun süre oturup kendine gelmeye çalışan Abidin Varol ise “Bu nasıl bir kaza. Yaşadığımıza inanamıyorum. Bir an kendimi sol tarafa atmasaydım, şu an belki de ölmüş olacaktım” dedi. Kamyonet sürücüsü Tuncay Özçarpmaz da kaza nedeniyle şoke olurken, polisler tarafından teselli edilmeye çalışıldı. Bir süre trafiğe kapanan yol, otomobilin içine giren demirlerin çıkarılması ve araçların çekilmesiyle açıldı. -DHA