Kazdağları eteklerindeki ilk yangın ortaoba ve mehmetalan köyleri arasındaki ormanlık alanda çıktı

Arazinin sarp ve kayalık oluşu, müdahaleyi zorlaştırdı çalışmalar gece yarısına kadar sürdü. Alevler güçlükle kontrol altına alındı. Yaklaşık 50 hektarlık alan zarar gördü.

Bu sırada yine Kazdağı eteklerindeki Pınarbaşı mevkiinden de yangın haberi geldi. Ekipler buraya sevkedildi. Hava aydınlanınca da söndürme uçak ve helikopterleri müdahaleye başladı.

150 hektar civarında ormanlık alanın tahrip olduğunu açıklayan Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, yangınların kasıtlı çıkarılmış olabileceğini söyledi.

Manisa Turgutlu:
Dün, öğleden sonra Manisa'nın Turgutlu ilçesinde çıkan orman yangını da gece kontrol altına alındı. Bu yangında da 15 hektar ormanlık alan tahrip oldu.

İzmir-Bergama:
Bu arada İzmir'in Bergama ilçesindeki makilik arazide çıkan yangın da söndürüldü.

Tellidere Mevkisi'nde bilinmeyen nedenle çıkan yangın, İzmir Orman Bölge Müdürlüğünün yanı sıra Bergama ve Akhnisar Orman Şefliklerinden 13 arazöz, 6 teknik eleman, 3 dozer ve 80 kişiden oluşan orman ekipleri müdahalesiyle söndürüldü.

Bergama kaymakamı Ahmet Ertan Yücel, Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Emniyet Müdürü İsmail Akıntürk, olay yerine gelerek söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı. 8 hektar makilik arazinin zarar gördüğü, can kaybı ve yaralanmanın olmadığı yangının, soğutma çalışmaları sürüyor. / vatan