Şehitlikte tanışıp evlenen iki şehit kardeşinin evliliğinden doğan 6 aylık Kayra bebeğin anneannesi Emine Kunt’un kucağında ilk kez şehit dayısı ve amcasının kabirlerini ziyareti yürek burktu.

 

Diyarbakır’da 1999 yılında şehit olan Ali Özmen’in kardeşi Mustafa ile 2002’de Ardahan’da şehit olan Adnan Kunt’un kız kardeşi Tuğba, 2008’de yine bir bayram arifesinde şehitlikte tanıştı. Birbirlerine aşık olan iki genç, evlendi. 6 ay önce kabir komşusu iki şehidin evlenen kardeşlerinin çocukları Kayra Özmen dünyaya geldi.
 
"EVLADIM KADİR GECESİ'NDE ŞEHİT OLDU, BAYRAMDA TOPRAĞA VERDİK"
 
Gülücükleriyle iki şehit ailesinin tesellisi olan Kayra bebek, anneannesi Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt’un kucağında Asri Mezarlık’taki Garnizon Şehitliği’nde yatan dayısı ve amcasının mezarlarını ziyarete getirildi. Kayra bebeğin şehitlik ziyareti, yürek burktu. Etrafına gülücükler dağıtan Kayra bebeğin neşesi, evlatlarının mezarına çiçek bırakıp, dualar eden şehit ailelerinin biraz olsun tebessüm ettirdi. Kucağındaki torunuyla şehitler için dua eden Adana Şehit Aileleri Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Emine Kunt, şöyle dedi:
 
"Ramazan bayramlarını sevemiyorum. Çünkü evladım, Kadir Gecesi’nde, iftar saatinde şehit oldu. Bayramda da toprağa verdik. Kısmet böyleymiş, oğlumla yan yana yatan Ali Özmen’in ailesiyle tanıştık. Şehit aileleri zaten kardeş gibidir. Çocuklarımız tanıştı, evlendiler. Erkek torunum olmasını çok isterdim. Ama Allah bize çok güzel bir kız bebek verdi. Şimdi onu en güzel şekilde yetiştirmeye çalışacağız."
 
"SÖYLEYECEK SÖZ MÜ KALDI"
 
Ramazan Bayramı için birlik ve beraberlik mesajları veren Emine Kunt, "Her şehit haberiyle yüreklerimizdeki yangın bir kat daha artıyor. Yine haince saldırı düzenlendi. Yine 3 şehirimiz var. Herkes bayram yaparken o yavruların anaları, babaları yanacak. Ne diyelim, söyleyecek söz mü kaldı? Allah vatanımızın, milletimizin birliğini bozmasın. Tüm şehit aileleriyle birlikte haklımızın bayramlarını tebrik ediyorum" diye konuştu.