Deniz Feneri soruşturmasını yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı"ndan derneğin faaliyetleri ile ilgili bilgi istedi. Bakanlığın Dernekler Dairesi tarafından hazırlanan raporda bağış prosedürü, alım ve satım işlemlerinde çok sayıda usulsüzlük yapıldığı tespitine yer verildi.

Ntvmsnbc"nin haberine göre raporda, “Dernek tarafından 60 bin lirayı aşan çok sayıda alım yapılmış olduğu halde bu işlemlerde serbest piyasa koşulları gözetilmeksizin dernek yöneticilerinin uygun gördüğü belli firmalardan alım yapılmıştır” denildi. Raporda bu durumun kamu yararına dernek olmanın koşullarından biri olan şeffaflık ilkesine uyulmadığını gösterdiği belirtildi. Çok sayıda mal ve hizmetin yönetim kurulu kararı olmaksızın usulsüz şekilde alındığı tespitine yer verilen raporda, yardımların amaca uygun şekilde dağıtılmadığı da belirtildi.

Raporda ayrıca, “Kaynaklar yoksulların ve yardımseverlerin beklentisi doğrultusunda öncelikle yurtiçindeki yoksulların mağduriyetinin giderilmesi için kullanılmalıdır. Ancak 2007-2008 yıllarında derneğe yapılan 50 milyon 114 bin liradan 17 milyon liranın yurtdışındaki tüzel kişilere aktarıldığı tespit edilmiştir. Bu paranın hangi konularda ne şekilde kullanıldığı belirlenememiştir” bilgisi yer aldı./Türktime