Trabzonspor en son 1997-98 sezonunda Fenerbahçe"yi deplasmanda 3-1 yenmişti. Sarı-lacivertli ekip bu sezon evinde oynadığı lig maçlarında ilk kez gol atamazken, Fenerbahçe ile Trabzonspor ligde en son 2002-2003 sezonunun 1. haftasında golsüz berabere kalmıştı.

Üst sıraları yakından ilgilendiren haftanın maçında tempo, mücadele üst düzeydeydi. İki takım da yakaladığı net fırsatları değerlendiremedi. Bordo-mavili ekip oyuna daha fazla hükmederken, kaleci Volkan Demirel"e geçemedi

Aslında ilk yarıda oyunun basiretini bağlayan art arda gelen pas hatalarıydı. Çok kritik anlarda, çok önemli paslar rakibe verildi. Bu da oyunu golsüzlüğe bağlayan etken oldu. Bu iki taraf için de geçerliydi.
Karşılıklı ofansif anlayışın ortaya çıkardığı gerçek, elbette bol pozisyonlu bir maçtı. Ancak Alex"i, Hüseyin ya da Song ile bastıran Trabzon, Fenerbahçe"nin beynine kilit astı.
Colman, Yattara, Umut ve Gökhan gibi kıvrak bir hücum ekibine sahip Trabzon"un kılıktan kılığa giren atakları Fenerbahçe savunmasının kafasını zaten karıştırmaya yetiyordu.
Emre"nin bir türlü balans tutmayan pas performansı, Selçuk"un gayretli ve dikkatli olmasına karşın kıvam bulamayan atak organizasyonları, oyunun tüm zamanda kaderini çiziyordu.

Aragones takımına güvenmedi
Carlos ve Gökhan karşılarındaki hareketli kanatlara rağmen olabildiğince ileri çıkıp ortalar yapıyor, ancak bunlar nafileden öteye geçemiyordu.
Trabzonspor"un orta alanı daha rahat geçtiği varsayımı zaten pozisyonlarda da kendini belli ediyordu. Volkan Demirel"i maçın kahramanı yapan bir senaryo ortaya çıkmışken, Alex"i oyundan alıp Josico"yu 64. dakikada sahaya sürmek de Aragones"in kişiliğinin bir senaryosu olsa gerekti. Bu korkunun tam bir göstergesiydi. Yani Aragones dün takımına hiç güvenmedi.

Golcülerin bahtsızlığı
Takımı savunmaya yönelten bu hamle ile Fenerbahçe iyice geriye yaslanıp, telaşa girdi. Şansı, Trabzonspor"un mutlak pozisyonları Volkan Demirel"e teslim eden golcülerinin bahtsızlığıydı. Son anlardaki baskı da yetmedi. Trabzonspor galibiyeti kaçıran takım olarak sahadan ayrıldı.
Daha ikinci dakikada Selçuk"un attığı pasla savunmanın arkasında Volkan ile karşı karşıya kalan Umut mutlak golü kaçırdı. Umut"un aşırtmasını geriye doğru hamle yaparak çelen Volkan, direğin de yardımı ile topu kornere attı.
9. dakikada Güiza, Trabzonspor ceza sahası içinde bir çalım serisi gerçekleştirdi, çaprazda kaleci Sylva ile karşı karşıya kaldı, boştaki Alex"e atmayıp golü de kaçırdı.
16. dakikada ise Carlos soldan sert bir orta yaptı, Alex kale önünde topa dokundu ancak bu top kale çizgisine paralel gidip, savunmaya çarptı ve kornere çıktı.
39. dakikada Alex"in önüne bıraktığı topa uzaktan şutlayan Carlos, heyecan yarattı ancak Sylva topu kornere çelmeyi başardı.
57. dakika Emre"nin kaybettiği topu Selçuk, Gökhan"ın önüne attı, Volkan kalesini terketti, Gökhan da şutunu attı ancak ayakları ile golü kurtaran Fenerbahçe kalecisi oldu.
63. dakikada Colman"ın kaleye paralel verdiği topu sol çaprazda yakalayan Cale, şutunu attı ancak yine Volkan devredeydi yattı aldı.
Cale bu kez de 72. dakikada kaçırdı. Karşı karşıya şutunu yine Volkan önledi.


MİLLİYET