Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, herkese örnek olabilecek bir çalışması ile parmak ısırtıyor. İngilizce"nin ardından Rusça"da öğrenmeye başlayan Kaymakam Caner Yıldız “Tüm halkımızı en az ikinci bir dil öğrenmeye çağırıyorum” dedi.
Türkçe dışında en az ikinci bir dil daha öğrenilmesinin mutlak gerekli olduğunu ifade eden Kaymakam Yıldız, “Yurt dışından gelen misafirlerimizle ve yurt dışına çıktığımızda özellikle de televizyonda ve orijinal içerikli bir film seyrettiğimizde ikinci bir dile mutlaka ihtiyaç duyuyoruz. Tercüman olmadan kendi kendimize yetebileceğimiz bir dil öğrenmemiz çok önemlidir. Bu amaçla ayağımıza kadar gelen bu fırsatı değerlendirmemiz gereği düşüncesiyle hem İngilizce hem de Rusça dil kursuna başladım. İngilizce"yi birebir olarak özel şekilde alıyorum. Rusça"yı ise 7 kişilik sınıflarda toplam üç ay sürecek olan kursta öğreneceğiz. Yaklaşık 2 hafta içerisinde edindiğim bilgilere göre 4 ay sonunda Rusça"yı öğreneceğime inanıyorum. Tüm halkımızı da en az ikinci bir dil öğrenmeye çağırıyorum” dedi.
Nazilli"de İngilizce, Almanca, İspanyolca, Çince ve Rusça dersleri verdiklerini açıklayan kurs yetkilisi Arzu Kum, “Dört yıldır verdiğimiz dil kurslarında değişik meslek gurupları içerisinde özellikle ihracata yönelik çalışan firma temsilcilerine, tercümanlık hizmetlerinin yanı sıra işyerlerinde birebir eğitimlerimiz oluyor. Üniversite öğrencilerinin ağırlıkta olduğu dil kurslarımıza doktorlar, eczacılar, işadamları büyük rağbet gösteriyor. Kurs sistemi ile eğitim verdiğimiz kurumumuzda her üç aylık dönemlerde verilen kurslar sonunda seviye tespiti yaparak yeterli düzeyde öğrenme olmadığında kurs başında verdiğimiz öğrenme garantimizi kullanarak tekrar derslere katılımı sağlanan öğrencilerimizin isteğe bağlı düzeyde öğrenmelerini garanti etmiş oluyoruz.. Ayrıca dil kurslarımız Avrupa Birliğinde geçerli olan Avrupa Dil Pasaportuna uyumludur” diye konuştu.