Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Altınkum Yalı Caddesinde bulunan eğlence mekânlarının işletmecileri ile Turizm Derneğinde yaptığı toplantının ardından konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Makamında basın toplantısı düzenleyen Kaymakam Emiroğlu işletme sahiplerine de aktardığı üzere müziğin 24.00 itibari ile kapatılması diye bir şey olmadığını belirterek “Çevre Gürültüsü ile ilgili yönetmelikte her şey yazılı; yönetmelikte açık ve yarı açık eğlence yerlerinde 24:00 ila 07:00 saatleri arasında canlı müzik yapmak yasaktır deniliyor. Bu mevzuat sadece Didim’de değil Türkiye’nin her yerinde uygulanıyor. İşletmecilerimiz de buna uygun hareket ederek kendi konseptlerini oluşturmalı diğer içlere göre tercih alanı oluşturmalılar. Müziğin tamamen kapatılması diye bir şey yok. Belli desibelle kurallara uygun şekilde devam edilebilir. Bar dendiği zaman kapısı bulunan, ses yalıtımı ve havalandırma sistemi bulunan kapalı mekân akla geliyor. Ancak ilçemizde işletmelerin %90 ı açık mekân. Mevzuata göre açıkta müzik yapanları men etmemiz lazım” dedi.
HASSAS BÖLGE UYARISI
Canlı müzik uygulamasının 2008 yılından itibaren uygulamada olduğunu ve Çeşme’den Diyarbakır’a uygulama örneklerinin görülebileceğini belirten Kaymakam Ersin Emiroğlu “Biz tabii ki de istemeyiz müzik yayını kesilsin, turist eğlenmesin ama bunların yapılması için hassas bölge kaldırılması lazım. Bu ancak hassas bölgenin kaldırılması ile olabilir. Bu da eğlence alanını meskun mahalin dışına taşımakla gerçekleştirilebilir. Bunun yolu da Didim Belediyesinin Aytepe Projesini hayata geçirmesinden geçiyor” dedi.
Didim’de bar anlamında kapalı mekân sayısının çok nadir olduğunu belirten Emiroğlu “Bizim gece 12’den sonra müzik yayını yapılır dediğimiz durum kapalı mekânlar için geçerli; onlarda izolasyonunu yapacak, desibelini ayarlayacak, klimasını da taktığında sorun kendisi çözülür.”diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png