İncirliova sanayi bölgesinde yapımı tamamlanan geçici barınak hakkında belediye başkanı Fadime Orbay ve belediyenin veterineri Okyay Adıgüzel'den bilgi alan Ünal, sokak köpeklerinin de yaşam hakkının olduğunu belirterek, hayvanların bakım ve tedavisi için ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin sağlanmasında katkı sağlayacaklarını söyledi. 
     Belediye Başkanı Fadime Orbay da tamamlanan geçici barınakta 10 tanesi yavru olmak üzere 50 köpek barındığını bildirdi. 
     Veteriner kontrolünde geçici barınakta tutulan köpeklerin temizlik ve yiyecek sorunlarının giderildiğini belirten Orbay, tedavi için tıbbi malzemelerde eksikliklerin olduğunu kaydetti. 
     Orbay, ''Sokakta sahibi tarafından terk edilmiş veya başı boş gezen gezen köpeklerin geçici barınakta toplatılarak bakım ve tedavileri yapıldıktan sonra kulak küpelerin de takarak tekrar sokağa bırakacağız. Sahipli köpeklerin de tedavi ve bakımının yapıldığı bu geçici barınak fazla büyük kapasiteye sahip olmadığından daha çok klinik hizmetlerin sunulduğu kısa süreli bakım alanı olarak düzenlendi'' dedi. 
     Orbay, kaymakamlık ve sivil toplum örgütlerinin de destek sağlaması halinde daha geniş bir alanda köpek barınağını inşa edeceklerini sözlerine ekledi.