Kaymakam Emiroğlu Camii inşaatının tamamlanması için hayırseverlere çağrıda bulunurken caminin tamamlanmasıyla Didim’e bir markanın kazandırılacağını belirtti. 
Didim’de 15 Şubat 2008 yılında temeli atılan Didim Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Didim Şubesince öncülüğünde hayırseverlerin ve halkın katkılarıyla inşaatı sürdürülen Merkez Camii inşaat çalışmaları Kaymakam Ersin Emiroğlu tarafından yerinde incelendi. Türk-İslam mimarisinin sembolü olan Edirne’deki Selimiye Camii tarzında yapımı süren 3 bin kişilik caminin inşaatını Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat ve İlçe Müftülüğü personeli ve camii personeli eşliğinde gezen Kaymakam Emiroğlu çalışmaları yerinde görerek bilgiler aldı. Gezi ve inceleme sonrası açıklamalarda bulunan Kaymakam Ersin Emiroğlu Camii inşaatının tamamlanması için yardım çağrısında bulunurken “Bu işi başlatandan, düşünenden Allah razı olsun. Bugüne kadar hayırseverlerimizin katkılarıyla bu çalışmalar yürütülmüş bizde bugün teşvik amaçlı bu gezimi yaptık. Sadece ilçemizden değil, ilçe dışından da buraya her türlü yardım kabul ediliyor. Buraya yardım edilmesi önemli, buraya yapılacak yardımların meblağının da büyük olduğunu öğrendim. Burası Didim için marka bir yer olacak. İnşallah bu markayı da yapılacak yardımlarla yapacağız.”dedi.
Didim Müftüsü Mikail Polat ise Camiinin inşaatının yüzde 50’sinden fazlasının yapıldığını söylerken “Şu an ince işçiliklerimiz kaldı. Sanatsal olarak yapılacak çalışmalarımız var. Buranın maliyeti tahmini 2 buçuk 5 milyon lira, bunun yarısı kadar para harcandı. Tabii buranın tamamlanması için yardımlar şart; bu süreçte gelen yardımlar aynı zamanda işçilerimiz için de harcanıyor. Biz bu süreçte yapılacak yardımlar için hayırseverlerden duyarlılık bekliyoruz.”diye konuştu.
“KAYMAKAM’DAN KAN BAĞIŞI”
Kaymakam Emiroğlu Camii inşaatını gezdikten sonra Camiinin altında bulunan Türk Diyanet Vakfı Didim Şubesi içerisinde Kızılay tarafından düzenlenen Kan bağışı kampanyasını ziyaret etti. Kaymakam Emiroğlu kan bağışında bulundu. Kan değerleri ve tansiyonu normal çıkan Kaymakam Emiroğlu düzenli kan bağışçısı olduğunu da dile getirdi.