Söke"de 2010-2011 Eğitim Öğretim yılı pazartesi günü Ali Rıza Efendi İlköğretim Okulunda yapılacak olan kutlama programı ile start alacak.
2010-2011 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylülde 1690 yeni öğrenci ilk kez okulla tanışmasının ardından bu eğitim döneminde Söke"de toplam 24.800 öğrenci eğitim görecek.
Her yıl eğitim dönemi başlangıcında mutat olarak yapılan toplantılardan biri olan ilçe milli eğitim koordinasyon toplantısı bu yılda yapıldı. Yeni eğitim öğretim yılı nedeniyle Turizm Anadolu Otelcilik Okulunda gerçekleşen toplantıda İlçe kaymakamı Mehmet Demirezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken eğitim kurumlarının müdür ve iderecilerler bir araya geldi. Toplantıda İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer okul idarecilerinden başarı istedi. Kaymakam Mehmet Demirezer ilçede bir ilköğretim okuluna daha ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.
Öğretmen ve okul idarecilerinden başarı çıtasını yükseltmelerini isteyen Söke İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; öğrenci velilerinin başarı kriterlerinde okul ve öğretmenlerin başarılarını dikkate aldığını bu durumun özellikle kayıt dönemlerinde okul tercihlerine yansıdığını söyledi. Söke"deki tüm eğitim kurumlarının başarı çıtasını yükseltmesini isteyen İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; Söke"nin bir ilköğretim binasına daha ihtiyacı olduğunu belirtti. İlçede ikili öğretimin yapıldığı iki okulun kaldığını bunların dışında tüm okulların tekli öğretime geçtiğini söyledi. Sıdıka ve 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okullarının dışında tüm ilköğretim okullarımız tekli öğretim verdiğini belirten İlçe Kaymakamı Demirezer; “Yeni okul ihtiyacımız var. Bu konuda girişimlerimizi yaptık ancak yeni yatırım programına aldıramadık. İlçemize 30 derslikli bir ilköğretim okulu yapımı için ısrarımızı sürdürüyoruz” dedi.