Kayıt heyecanı yaşayan yüzlerce Çinli genç ile onları yalnız bırakmak istemeyen aileleri ilginç görüntülere yol açtı.
 
Üniversite kayıtları kuyruk çilesiyle başladı. Yurdun dört bir yanında öğrenciler, kayıt yaptırabilmek için kampuslere akın ederken, özellikle harç yatırmak için açılan veznelerde uzun kuyruklar oluştu.
 
Zonguldak’ta Karaelmas Üniversitesi’ne kayıt yaptıracak adaylar, Gazipaşa Caddesi’ndeki banka şubesi ile üniversite yemekhanesinin içinde kurulan geçici veznenin önünde sabahın erken saatlerinden itibaren toplanarak beklemeye başladı. Harç paralarını yatırabilmek için uzun süre sıranın kendisine gelmesini bekleyen öğrenciler, ardından istenilen belgelerle kayıtlarını yaptırdı. Öğrencilerden Ömer Erdem, harç paralarının sadece bir bankaya yatırılmasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını, uzun süre kuyrukta beklemek zorunda kaldıklarını söyledi. 
 
Malatya’da da İnönü Üniversitesi’nin tek bir bankayla anlaşma yapmasından dolayı öğrenciler, uzun süre kızgın güneş altında kuyruk bekledi. Öğrenciler, banka sayısı veya veznelerdeki personel sayısının artırılmasını istediler. Bu arada, üniversite kayıtlarında torba yasada yapılan düzenlemeyle öğrenciler başları kapalı olarak kayıt yaptırabildiler.
 
Öte yandan dünyanın en kalabalık ülkesi Çin’in Hubei eyaletindeki Wuhan Üniversitesi’nde çocuklarını okula kaydettirmek isteyen veliler, geceyi kampüslerde geçiriyor. Çocuklarını üniversite hayatında yalnız bırakmayan ebeveynler, kayıtların ardından üniversitenin ilk gününü de çocuklarıyla birlikte geçirmek isteyince ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Okulun jimnastik salonuna serdikleri minderler üzerinde sabahlayan veliler, ilk gün 600’ü bulurken bu sayının giderek artması bekleniyor.
 
Üniversitelerin kayıt işlemleri başladı. Harç parası yatırmak için uzun kuyruklar oluştu.
 
 
Türkiye