Damatlarını suçlayan İzmir'deki ailesi, hayatından endişe ediyor

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşamını sürdüren 37 yaşındaki Figen Çapkan'dan 14 gündür haber alınamıyor. Çapkan'ın şiddetili geçimsizlik yaşadığı eşi 42 yaşındaki İsmet Çapkan'a ulaşılamaması cinayet şüphelerini akla getirirken, kadının İzmir'deki ailesi ise perişan. Ağabey Ahmet Kollar, “İsmet Çapkan daha önce de defalarca kız kardeşimi dövdü. Karakolluk oldular. İsmet Çapkan şizofreni tedavisi görüyor ve şiddete eğilimi çok fazla. Kardeşimin hayatından endişe ediyoruz” dedi. Anne Aynnur Kollar ise “Kızım sağ olsaydı ne olursa olsun beni arardı. Yaşadığına dair umutlarımız azalıyor” dedi.Yirmi yıl önce İsmet Çapkan ile evlenen ve Almanya'nın Frankfurt kentine yerleşen Figen Çapkan'dan 14 gündür hiçbir haber alamayan İzmir'deki ailesi, Alman Konsolosluğu, İzmir Valiliği ve İl Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat etti. Cumhuriyet Başsavcılığı'na da şikayet başvurusunda bulunan aile, Figen Çapkan'ın esrarengiz şekilde ortadan kaybolmasıyla gelecek iyi bir haberi beklemeye başladı.Üzüntüye boğulan acılı anne Aynur Kollar, baba Ergun Kollar ve ağabey Ahmet Kollar, Figen Çapkan'ın eşi ile sürekli kavga ettiğini ve öldürülmüş olabileceğini iddia etti.

EN SON 17 EKİM'DE ARADI

İddialara göre, Figen Çapkan en son 17 Ekim sabahı İstanbul'daki kız kardeşi Şükran Yılmaz'ı telefonla aradı. Konuşmalar sırasında arkadaki tartışma seslerini duyan Şükran Yılmaz, bunun nedenini sordu. O sırada telefon kapandı, bir daha görüşme yapılamadı. Figen Çapkan'ın, bir nakliye şirketinde çalışan eşi İsmet Çapkan ertesi gün Şükran Yılmaz'ı arayarak, eşi ve 7 yaşındaki kızları Cansu Çapkan'ın Türkiye'de olup olmadığını sordu. Şükran Yılmaz gelişmeleri, İzmir'deki anne ve babasına bildirdi.Kızlarının kaybolduğunu ilk o zaman haber alan acılı aile, Figen Çapkan'ın, kızı Cansu ile birlikte bir sığınma evine gittiğini düşündü. 19 Ekim'de Alman Frankfurt Konsolosluğu'na konuyla ilgili e- mail yollayan ağabey Ahmet Kollar, kız kardeşinin herhangi bir sığınma evinde olmadığını öğrendi.Alman polisi, konu ile ilgili olarak devreye girdi ve Figen Çapkan ile kızı Cansu Çapkan'ı aramaya başladı. 23 Ekim günü Cansu Çapkan'ın Adana'da bulunduğu ortaya çıktı. Almanya'ya getirilen 7 yaşındaki Cansu, verdiği ifadede, kendisini Adana'ya, babasının patronunun bir yakınının getirdiğini söyledi. Havaalanına kadar babasının da geldiğini iddia etti. Cansu'nun, kendisini Adana'ya getirdiğini iddia ettiği Fatih adlı kişi 3 gün gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldı. Küçük Cansu ise Alman polisinin himayesine alındı.

EVİNDE PASAPORT VE KİMLİKLERİ BULUNDU

Küçük kızın bulunmasının ardından, esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan Figen Çapkan'ın hayatta olup olmadığı şüphesine kapılan İzmir'deki ailesi, İsmet Çapkan'a ulaşmaya çalıştı. Çapkan'ın, olayların ardından bir kez Adana'ya giriş yaptığı ve yurt dışına tekrar çıkmadığı öğrenidi. Çiftin Almanya'daki evinde yapılan aramada da Figen Çapkan'ın kimlik ve pasaportuna ulaşılması, genç kadının Türkiye'ye dönme ihtimalini ortadan kaldırırken, Çapkan'ın İzmir'de yaşayan ailesinin de kızlarına defalarca şiddet uygulayan, hastanelik eden İsmet Çapkan'ın kızlarını öldürmüş olabileceği iddialarını da güçlendirdi.

ŞİZOFRENİ TEDAVİSİ GÖRÜYOR

İsmet Çapkan'a ve onun Aydın'da yaşayan ailesine ulaşmaya çalışan Kollar ailesi, İsmet Çapkan bulunmadan bu esrarengiz olayın çözülemeyeceğine inanıyor. Ağabey Ahmet Kollar, “İsmet Çapkan daha önce de defalarca kız kardeşimi dövdü. Karakolluk oldular. 1.5 yıldır geçimsizlik sıkıntıları var. İsmet Çapkan şizofreni tedavisi görüyor ve şiddete eğilimi çok fazla. Kardeşimin hayatından endişe ediyoruz. Bir eve kapatıp rehin de almış olabilir, hunharca katletmiş de olabilir. Edindiğimiz bilgilere göre İsmet Çapkan Libya'dan sığınma istemiş ama kabul edilmemiş. Çiftin en büyük çocukları Volkan da olayın ardından bizi aradı ve "Babam Türkiye'ye geliyor. Ayağınızı denk alın" tehdidinde bulundu. Emniyet'ten koruma talep ettik. Bu adamın biran önce bulunup, kardeşimin ölü ya da sağ ortaya çıkartılmasını istiyoruz” diye konuştu.Anne Aynnur Kollar ise “Kızım sağ olsaydı ne olursa olsun beni arardı. Yaşadığına dair umutlarımız azalıyor” dedi. / DHA