Fethiye İlçe Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, Gökben köyünde yaşayan 76 yaşındaki Ramazan Kırıkdirek, dün keçilerini otlatmak için evden ayrıldı. Son olarak bölgede ağaç kesimi yapan orman işçileri tarafından ormanlık bölgede görülen Kırıkdirek, gece eve dönmeyince ailesi jandarma ekiplerine bilgi verdi.

Köye gelen jandarma ve AKUT ekipleri, köylülerin ve kayıp kişinin yakınları ile gece boyunca arama çalışması yaptı. Ekipler ve köylüler aralıksız devam eden yağmura rağmen arama çalışmasını sabahın ilk ışıklarına kadar sürdürdü.

Bölgede yapılan arama çalışmasında, traktörlerin üzerine takılan projektörlerle Kırıkdirek'in son olarak görüldüğü ormanlık alan aydınlatıldı.

Köy muhtarı Mehmet Ali Güzel, çoban Ramazan Kırıkdirek'in keçileri ile birlikte geriye dönmediğini belirterek, ''Jandarma, köylüler ve AKUT arama çalışmalarını sürdürüyor. Yağmura rağmen bu çalışmalardan bir sonuç alamadık ancak sonuç alıncaya kadar yılmadan çalışmaları sürdüreceğiz. Gece çalışan ekiplerin yapacağı değişim sonrasında arama çalışması gün boyunca sürecek. Yakınları yaşlı adamın hayatından endişe duyuyor'' dedi.

AKUT Fethiye Koordinatörü Ersin Gür ise yaşlı ve hasta olduğunu öğrendikleri, çobanı 8 kişilik ekip ve Jandarma ekipleri ile birlikte aradıklarına işaret ederek, ''Yaklaşık 200 köylü ve kayıp çobanın yakınları da arama çalışmalarına katılıyor. Yaşlı amcamızı buluncaya kadar çalışmaları sürdüreceğiz. Bu aşamada yaşlı adama ve otlatmaya çıktığı 10 keçiye ulaşamadık. Keçileri bulsaydık, yaşlı adamın kaybolduğu bölge de netleşmiş olurdu'' diye konuştu.

habera.com