Kaddafi askerlerinin tecavüzünü basına anlatırken gözaltına alınan İman el Ubeydi'den haber alınamıyor. Erdoğan internet üzerinden yardıma çağırıldı.

İman'ın ailesi, telefon eden bazı kişilerin İman'ın suçlamaları geri alması için tehdit savurduğunu belirtti.

İSTANBUL - Başbakan Tayyip Erdoğan"dan, Trablus"ta geçen hafta yabancı gazetecilerin kaldığı otele gelerek "tecavüze uğradığını" haykırırken apar topar götürülen Libyalı kadının serbest bırakılması için aracı olması isteniyor. 7 milyondan fazla üyesi bulunan dünyanın önde gelen sanal sivil toplum örgütü Avaaz.org"da başlatılan imza kampanyası ile sivil polisler ve otel görevlileri tarafından tartaklanarak konuşması engellenen ve "kaybedilen" İman el Ubeydi"nin (26) bulunması amaçlanıyor.
Avaaz.org"da İman"ın serbest bırakılmasına yardım etmesi için Erdoğan"a seslenen bir metin imzaya açıldı. “İman"ın başına gelenleri anlatarak gösterdiği yürekliliği kelimelerle anlatmak mümkün değil. Şu anda Kaddafi"nin zalimliğiyle ün salmış adamlarının elinde neler yaşadığını ise ancak tahayyül edebiliriz” denilen metinde, Türkiye hükümetinin, Libya"da New York Times muhabirlerinin serbest bırakılmasını sağladığı hatırlatıldı. 335 bini aşan imzacı sayısı yarım milyona ulaştığında, Türkiye"nin Bingazi"deki konsolosluğuna dilekçe sunulacak.

"Fahişe" demişlerdi

Libya hükümeti ilk olarak, İman el Ubeydi"nin "akıl hastası" olduğunu öne sürmüştü. Kadının hastaneye yatırıldığı ve daha sonra serbest bırakıldığı iddia edildi. Hukukçu kadın hakkında "sarhoş", "fahişe", "hırsız" gibi yakıştırmalarda bulunan Libya hükümet sözcüsü Musa İbrahim, tecavüzle suçlanan askerlerin "davacı" olacağını söyledi.(Radikal)