Muğla’nın Bodrum ilçesinde 39 yaşındaki Bahtiyar E. ve 29 yaşındaki Fidan Ç. çifti, geçen ocak ayında boşandı. Mahkeme boşanma sürecinde, 11 yaşındaki kızları B.E.’nin velayetini kahvecilik yapan Bahtiyar E. verdi. İddiaya göre, baba Bahtiyar E. üç yıllık bu süreç boyunca çocuğu anneye göstermedi.
Boşandıktan sonra Aydın’a yerleşen anne Fidan Çobanoğlu tekrar mahkemeye başvurarak, çocuğun bir ay kendisine kalması için karar çıkarttı.
 
Anne Fidan Ç., mahkeme kararı ve avukatıyla çocuğu almak için 3 Ağustos’ta Turgutreis’e gitti ve bu tarihten sonra 11 yaşındaki küçük kız ortadan kayboldu. Çocuğun bulunabilmesi için de sosyal paylaşım sitesi “Facebook”ta, paylaşım zinciri oluşturuldu.Fidan Ç., sürekli şiddet gördüğünü iddia ederek üç yıl önce eşinden ayrı yaşamaya başladığını belirterek, şunları anlattı:
 
FACEBOOK'TA ZİNCİR OLUŞTU
“Eski kocam üç yıldır hiçbir şekilde kızımızı bana göstermedi. Kızımın bir aylığına bende kalabileceği yolundaki mahkeme kararını alarak ve avukatımla birlikte eski eşimin Turgutreis’teki işyerine gittim.  Teslim aldığıma ilişkin belgeyi imzaladıktan sonra kızım babasıyla vedalaşmak için ayrıldı ve ortadan kayboldu. Bunun üzerine eski eşimden çocuğu hemen teslim etmesini istedik. O ise ‘Benim elimde teslim ettiğime dair belge var’ dedi.
 
Jandarmaya başvurdum, ancak bir sonuç alamadım. Kızımın babasında olduğunu biliyorum. Çünkü kızım beni babasının kullandığı telefondan aradı ve bana kayıp olmadığını babasında olduğunu söyledi.”
 
‘ANNEYİ İSTEMİYOR’
Eşini kendisine ihanetle suçlayan baba Bahtiyar E. ise 3 Ağustos’ta kızını yasal tutanak ile annesine teslim ettikten sonra bir daha görmediğini belirterek şunları söyledi:
 
“Kızım 3 Ağustos’ta bir aylığına annesinde kalacaktı. Kızım, eski eşimin yanına gitmek istemiyordu. Bu nedenle ortadan kaybolmuş. Kızımın yerini ben de bilmiyorum, günlerdir uykusuz ve perişanım.”
 
Bu arada küçük kızın yakını olduğunu belirten bir kişinin telefonuyla irtibat kurulan 11 yaşındaki B.E.’nin “Annemle gitmek istemiyorum. Bu yüzden kaçtım. Bir arkadaşımın yanındayım” dediği öğrenildi.
 
Bahtiyar E. kızının velayetinin kendisinde olduğunu ve eşine tutanakla teslim ettiğini söyledi