RİZE'nin Derepazarı İlçesi'nde okula gitmedikleri için babalarından azar işitince dün evden kaçarak ormanda eski eve saklanan 2'si kız, 3 küçük çocuğu ormanda saklandıkları evde bu sabah evin köpeği buldu.
Fıçıtaşı Mahallesi'nde oturan 39 yaşındaki Mehmet Çolak'ın Fıçıcılar İlköğretim Okulu 7'nci sınıfta okuyan kız 13 yaşındaki Fatma, 3'üncü sınıf öğrencisi kardeşi 9 yaşındaki Rabia ile 2'nci sınıfta okuyan 8 yaşındaki oğlu Habib Çolak, 3 gün boyunca okula gitmedi. Konuyu öğretmenlerden öğrenen baba Mehmet Çolak çocukları azarlayıp, “Akşam sizinle evde görüşeceğim” dedi. Korkan 3 kardeş, baba Çolak gelmeden evden kaçtı.
Akşam eve gelip çocukları bulamayan Mehmet Çolak durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ile mahalle sakinleri gece boyu 3 kardeşi aramasına karşılık onlara ulaşılamadı. Günün ışıması ile birlikte bugün arama çalışmaları yeniden başlatıldı.
Sivil Savunma Müdürlüğü ekiplerinin de katıldığı arama sırasında evin köpeği "Tony', eski ve kullanılmayan bir evin önünde havlamaya başlayınca kapıları kıran polis 3 çocuğu evin banyosunda saklanmış halde olarak buldu. 3 çocuk polise verdikleri ifade ardından aileye teslim edildi.
Çok korktuğunu anlatan Mehmet Çolak, “Akşam ben gelmeden çocuklar evden ayrılmış. Bir daha haber alamadık. Polise haber verdim. Gece boyu aramadığımız yer kalmadı. Sabah köpeğimiz Tony bizimle aramalara katıldı. Bir evin önünde havladı. Kapıları kapalıydı. Önce şüphelenmedik ama sonra o evden çıktılar. Banyoya saklanıp geceyi evde geçirmişler” diye konuştu.
Çocuklar babalarından korktukları için evden kaçtıklarını belirterek gece kaldıkları evde korkmadıklarını söyledi.

Milliyet