ERGENEKON soruşturması kapsamında Tuncay Güney ve yurt dışında bulunan PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan"ın açıklamalarıyla gündeme gelen Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki BOTAŞ kuyularının açılması için 70 kayıp yakınının dilekçe vermesinin ardından, bugün kuyularda inceleme başlatıldı.
Şırnak Barosu ve 70 kayıp yakınının, Ergenekon soruşturması kapsamında Tuncay Güney ile PKK itirafçısı Abdulkadir Aygan"ın 1990"lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi"de bulunan BOTAŞ Tesisleri"ne ve Cizre-Silopi güzergahındaki bazı noktalara açılan kuyulara gömüldüğü iddiaları üzerine, kuyuların açılması için Silopi Cumhuriyet Savcılığı"na başvurdu. Silopi Cumhuriyet Başsavcısı Atilla Öztürk, Şırnak Barosu Başkanı Nurişevan Elçi, İHD merkez yöneticilerinden Cuhan Güçlük"ün de aralarında bulunduğu bir heyet bugün BOTŞ tesislerine giderek ilk incelemelerine başladı. Tesislerde savcılığın metrelerle ölçüm yaptığı görülürken, gazeteciler ve kayıp yakınlarının tesislere girmesine izin verilmedi.
Heyetin BOTAŞ tesislerinde incelemeleri sürerken, yaklaşık 20 kayıp yakını da tesis dışında bekledi. Yetkililer, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı"na 70 kayıp yakının kuyuların açılması yönünde dilekçe verdiğini söyledi.

MİLLİYET