BURSA ’nın İznik İlçesi’nde 4 yıl önce eşi, 80 yaşındaki Emine Öner ile birlikte kaybolan emlak zengini 86 yaşındaki Ahmet Refik Öner, ilçede bu yılın kira gelirlerinde vergi rekortmeni oldu. İznik Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından bugün açıklanan vergi rekortmenleri listesinde 52 bin 812 lira, 50 kuruş ile 4’üncü sırada olan Öner ve eşinden hernüz haber alınamadı.

İznik İlçesi, İznik Beyler Mahallesi’nde oturan Emine ve Ahmet Refik Öner çifti, 4 yıl önce aniden ortadan kayboldu. Yaşlı çiftten haber alınamaması sonucu İznik Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma sürerken, defalarca yapılan arama çalışmaları sonuç vermedi. Soruşturma devam ederken çiftin Bursa’da oturan emekli öğretmen kızı, 57 yaşındaki Zeliha Bedel ve oğlu Çanakkale’de oturan emekli astsubay oğlu, 52 yaşındaki Kamil Öner, anne ve babalarını, İstanbul’da oturan ve hakkında evrakta sahtecilikten kaydı bulunan kardeşleri 50 yaşındaki Kenan Öner’in, servetleri için kaçırdığını iddia etti. Daha önce yaptığı açıklamada ağabey ve ablasını suçlayan Kenan Öner ise, anne ve babasını bulanlara 200 bin TL ödül vaat etti. Küçük kardeşinin bu vaadinden sonra mahkemelik olduğu ağabeyi Kamil Öner de onları bulana 150 bin TL vereceğini duyurdu.

Bugüne kadar eşi ve kendisinden haber alınamayan Ahmet Refik Öner, bugün İznik Vergi Dairesi Müdürlüğü tarafından açıklanan kira gelirlerinde vergi rekortmeni oldu. Yaklaşık 10 milyon TL’lik servete sahip olan, 16 daire ve 8 iş yeri sahibi olan Ahmet Refik Fidan, 2011 yılın vergi rekortmenleri listesinde 52 bin 812 lira 50 kuruş ile vergi rekortmenleri listesinde 4’üncü sırada yer aldı. Yaşlı çiftin kızları Zeliha Bedel, "Annem ve babam bulunmadığı için mahkeme kararıyla kira gelirlerinin açılan bir banka hesabında toplanmasına karar verildi. Mahkemede beni kayyum olarak atadı. Vergi Dairesi Müdürlüğü’ne gelir beyanında bulundum. Bugün vergi rekortmenleri listesinde babamın ismini görünce çok duygulandım. Önemli olan listeye girmek değil. Bizim için önemli olan annemin ve babamın akıbetinin ne olduğunu öğrenmek" dedi.