Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında, "kasten adam öldürmek, nitelikli yağma ve adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanan tutuklu sanık Güner Orhan, hazır bulundu.

Duruşmaya, müşteki olarak sanığın eski eşi Nuriye Ekrem ile bilezik yüzünden öldürülen kayınvalide Ayşe Gökçe'nin kardeşi Yaşar Gökçe katıldı.

Yaşar Gökçe, ifadesinde, sanığın ruh ve akıl sağlığının yerinde olduğunu belirterek, "Sanığın daha önce intihar ettiği söylenmiştir. O zaman hırsızlık ile suçlandığı için böyle bir eylem olmuştur. Bu olayın sebebi de tamamen ölen kadının bileziğinin alınmasıdır. Başka bir sebep yoktur. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi.

Sanığın eski eşi ve ölen kadının kızı Nuriye Ekrem ise "Sanık hakkında şikayetçiyim. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Savcı, kayınvalidesi Ayşe Gökçe'yi (35), kolundaki bilezik için boğazını keserek öldürdüğü, suç tarihinde 5 yaşında olan kayınbiraderi H.B'yi ise 17 yerinden bıçakladıktan sonra "öldü diye bıraktığı" iddia edilen Güner Orhan'a, "kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı "Kasten öldürmeye teşebbüs" ve "nitelikli yağma" suçundan ise 35 yıla kadar hapis verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatının esas hakkındaki son savunmasını hazırlaması için duruşmayı erteledi.

-Olay-

İddiaya göre Güner Orhan, Merkez Osmangazi ilçesi Alemdar Mahallesi'nde Mart 2011'de, saat 23.00 sıralarında evine gittiği kayınvalidesi Ayşe Gökçe'yi kolundaki bilezik için boğazını keserek öldürmüş, olayı gören 6 yaşındaki kayınbiraderi H.B'yi ise 17 bıçak darbesiyle ağır yaralamıştı.