Van'ın Başkale İlçesi'nde nikahsız olarak yaşadığı Ali A.'dan şiddet gören ve evden kovulan T.K., 2 çocuğuyla babasının evine sığındı. T.K.'yı almak için kayınpederinin evine giden Ali A., kadının eve dönmek istememesine sinirlenerek evi silahla taradı. Saldırıda T.K.'nın yakını olan 22 yaşındaki kadın yaralandı.
 
Başkale'ye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Albayrak Köyü'nde oturan Ali A.'nın nikahsız yaşadığı 2 çocuk annesi T.K.'ya şiddet uyguladığı ve kayınpederi Z. A. ile birlikte evden kovduğu iddia edildi. Eşi ve kayınpederi tarafından evden kovulan T.K., çocuklarını alarak 4 gün önce Yurttepe Köyü'ndeki babasının evine yerleşti. Ali A., Yurttepe Köyü'ne giderek kadının evine dönmesini istedi ancak T.K. eve dönmeyeceğini söyledi.
 
İddiaya göre, bu duruma sinirlenen Ali A., babası Z. A. ve diğer aile fertleriyle birlikte gece Yurttepe Köyü'ne gidip kadının kaldığı eve silahlı saldırıda bulundu. Açılan ateş sonucunda evde bulunan T.K.'nın akrabazı M.K. kol ve bacağından yaralandı. Yaralı kadın Başkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
 
Olayın ardından kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.