Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin Gazi Mahallesi´ndeki huzurevinin bahçesinde soruları yanıtlayan Tağızade, "Biz onun parasıyla ötesiyle berisiyle hiç bir ilgimiz yok. Benim kendimin de yok. Ben sadece kızım rahat etsin düşüncesiyle evet dedim bu evliliğe. Kendisi zaten lise talebesi yeni bitirmiş bu sene. Başkada söyleyecek bir şeyim yok ne söyleyim." dedi.
"Buraya geldiler mi sizinle görüştüler mi?" sorusuna, "Telefonla konuştum. kızınızı istediler mi allahın emri peygamberin kavliyle, "Onlardan istemişler tabi. Biz müslüman bir aileyiz annesinden annesinin annesinden. Bana da sordular ben de evet olurumu verdim. Kızım Antalya´da doğdu. Liseyi okuyup bitirdi. Bundan sonrada tahsiline eğitimine devam edecek. Konuşmamızın şartlarının içerisinde en büyük olanı bu" dedi.
"Kızını bir ev kadını olarak hiç bir zaman görmedik görmeyeceğiz de" diyen baba Tağızade, "O sadece tahsilini yapacak başka bir şey yapmayacak. Bunun karşılığında ben hiç bir zerre kadar bir şey almadım. Allah yukarıda şahit. Hiç bir şey, bir Allahın kuruşunu bile almadım. İstemiyorum bunun bana faydası da olmaz zaten" şeklinde soruya yanıt verdi.
Sakinliği ile dikkat çeken Tağızade konuşmasını şöyle sürdürdü;
"Büyükşehir Belediyesi 1,5 senedir bakıyor bana burada. Hiç bir karşılık almadın. Onlara da çok teşekkür ederim, Halis Ağa´ya da çok teşekkür ederim. Çünkü kızımın benim devamını getirecek bir şahıs. Başkada söyleyecek bir şeyim yok. Bana hiç bir kimseden hiç bir taraftan kim olursa olsun ne baskı geldi, ne bir telkinde bulunuldu. Hiç bir şey yok. Söyleyeceklerimin hepsi bu kadar. Burada iyiyim bana bakıyorlar. Gelirim yok ama arkadaşlarım var. Onlar da ayda para getiriyor. Olan getiriyor olmayan da bir ay sonra bir hafta sonra getiriyor. Yiyecek içeceği burası veriyor. Şahsi ihtiyaçlarım sigaram arkadaşlarım getiriyor. Uzun süre yurt dışında yaşadım ama 1983 senesinde Antalya´ya geldim. Bu kadar başka bir şey yok." Baba Tağızade, kaldığı odanın çekimine de izin vermedi.