Tekneyle Yunan adasına giden ve oğlunun evlendiğini bir arkadaşının açtığı telefonla öğrenen Erol Özbaş, sinirlenmiş ve "Oğlum annesini özlemiş demek ki, 14 yaş büyük biriyle evlenmiş. Bizim oğlan 3 - 4 kez evlenecek gibi görünüyor" demişti. Cumbul kendisinden 11 yaş büyük olan 54 yaşındaki kayınpederinin bu sözlerine çok üzüldü. Bunun üzerine Alican Özbaş babasını arayarak "Baba basına neden böyle konuşuyorsun, bizi rezil ettin. Sen de geçmişte Ajda Pekkan ile beraber olmadın mı?" sözleriyle sitem etti.

Daha sonra oğluna hak veren Özbaş, geri adım attı ve şöyle konuştu:
"Benden habersiz evlendiler diye bir baba olarak başta kızmıştım. Evladı olan herkes böyle düşünür. O yüzden öyle konuştum ama şimdi her şey normale döndü. Aradım ve ikisini de tebrik ettim, mutluluklar diledim. Meltem aramama çok sevindi. Zaten ben onu daha önce evimde de ağırlayıp yemek yemiştim. Onlar beraber geziyorlardı, hiç beklemediğim halde böyle bir şey yapmışlar, ne yapalım olabiliyor. Sonuç olarak gençlerin yolunu açmak gerek. Meltem'in yaşını artık sorun etmiyorum. Geçmişte ben de Ajda Pekkan'la 12 yaş farka rağmen ilişki yaşamıştım ve hiçbir sıkıntım olmamıştı. Önemli olan kafa yapısı, biz de Ajda hanımla çok iyi anlaşıyorduk. Oluyor böyle şeyler. Bizimki imam nikahıydı, bunlarınki resmi nikah gibi daha ciddi ve güzel bir şey. Sonuçta Meltem artık benim gelinim ve mutlu olmalarını istiyorum. Kırgınlığım tamamen geçti. Artık her şey pozitif" dedi.
Özbaş, gelini Cumbul'un kendisine ismiyle hitap ettiğini belirtti ve "Meltem ile birbirimize ismimizle hitap ediyoruz. Çünkü aramızda çok yaş farkı yok. Onlardan torun da istiyorum. Kaç tane yaparlarsa göndersinler, koyarız kucağımıza bir köşeye... Evliliklerinin ne kadar süreceğini de artık Allah bilir" diye konuştu.
Kayınvalide: Konuşmak gereksiz
Alican Özbaş'ın İngiliz asıllı olan annesi öğretmen Ceylan Arbel ise "Ülkemizin ve bulunduğumuz coğrafyanın birçok önemli problemi, insani ve adaletli, acil çözümler beklerken, bu ve benzeri konular ile sizleri ve ailemizi meşgul etmeyi gereksiz ve faydasız bulduğum için, tamamen aile özel yaşam alanımıza dahil bu konuya dair hiç bir açıklama yapmayı uygun bulmuyorum" cümleleriyle sessiz kalmayı tercih etti.