Karadeniz fıkrası gibi olay Rize’nin Alipaşa köyünde yaşandı. Çaykur’dan emekli olan mobilya ustası Yenigün, kendisine kayık yapmaya karar verdi.

Daha önce de sahil kenarında kayık yapan ve işine karışanlar nedeniyle rahatsızlık duyan Yenigün, kayığı iki katlı evinin terasında inşa etmeye başladı. ‘Çırağım’ dediği eşi Ayten Yenigün’ün de yardım ettiği Mustafa Yenigün, 2 ayda kayığı bitirme aşamasına getirdi. Çatıdaki 5 metre boyunda, 60 santimetre eninde ve yaklaşık 450 kilo ağırlığındaki kayık çevreden fark edilir hale geldi.
Ay sonunda bitirmeyi planladığı kayığı şimdi terastan nasıl indireceğini düşünmeye başlayan Yenigün, odunlardan yapacağı kızakla kayığı evine 40 metre uzaklıktaki yola indirmeyi planlıyor.

Yenigün, “Aşağıda yapınca herkes bir akıl veriyor, bana karışıyor. 3 kuruşluk aklım var onu da alırlar başındam. Onun için evin çatısında kayığı yaptım. Ama şimdi indirmesi biraz zor olacak. Komşuları, kayığı indirirken yardıma çağıracağım Bazen ‘keşke başlamasaydım’ diyorum” dedi.