Kaygıllı Köyü Muhtarı Cavit Gayaf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zorlu bir süreçten sonra köyün geçen haftadan itibaren içilebilir sağlıklı bir içme suyuna kavuştuğunu belirtti. 
     Daha önce köyün içindeki artezyenden ihtiyaçlarını karşıladıklarını, ancak buradan çıkan suyun içilemez olduğunu anlatan Gayaf, şu bilgileri verdi: 
     ''Yeni bir sondaj çaktık ve suyu bulduk. Yapılan tahlillerde yine demir ve mangan elementi çıktı. Bunun üzerine arıtma tesisi konulmasına karar verildi. Yaklaşık 2 yıl süren bu çalışma sonucunda nihayet arıtma tesisi kuruldu. Geçen hafta içinde köyümüze su verilmeye başlandı. Bir haftadır damak tadına uygun, sağlıklı ve kaliteli bir suya kavuştuk.'' 
     Şebekenin hizmete girmesiyle birlikte ufak tefek sıkıntılar yaşandığını, sorunların kısa sürede giderileceğini ifade eden Gayaf, içilebilir bir suya kavuşmalarında desteklerini esirgemeyen Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'a, Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer'e ve İl Genel Meclis üyelerine teşekkür etti. 
     Aydın İl Genel Meclis'in CHP'li üyesi Kazım Er, Kaygıllı köyündeki içme suyunun hizmete girmesinden sonra sırada Çalıköy'ün olduğunu, Çalıköy içme suyu şebekesine konulacak arıtma tesisinin montajının yapıldığını söyledi.