Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Eralp Atay, ''İnsanlık dışı çalışma süreleri ne bilgimizi ve kendimizi yenilemeye, ne de ailelerimize zaman ayırmaya olanak bırakıyor'' görüşünü bildirdi.
Atay, yaptığı yazılı açıklamada, hekimlerin geçim sıkıntısı çekmeyecekleri, insanca yaşamalarını sağlayacak bir ücret, ailelerine ve kendilerine zaman ayırabilecekleri bir çalışma düzeni, hastalarına nitelikli sağlık hizmeti sunabilmek için bilgilerini güncelleme olanağı, şiddete uğramamak ve işten atılma kaygısı yaşamamak istediklerini belirtti.
Hekimlerin, her şeyin normal sınırlarda olmasından başka bir beklentisi olmadığını, ancak dayatılan koşulların tam tersi olduğunu öne süren Atay, şunları kaydetti:
''Son derece düşük emekli maaşları, günde 24 saat çalışsak da gerçekte ücretin artmayacağı, sağlık hizmetini içten içe çürüten bir performans sistemi dayatılıyor. İnsanlık dışı çalışma süreleri ne bilgimizi ve kendimizi yenilemeye, ne de ailelerimize zaman ayırmaya olanak bırakıyor. Uygulanan çalışma ve ücret politikaları sağlık ekibinin çalışma barışını bozuyor. Sözleşmeli çalışma iş güvencemizi ortadan kaldırıyor. Gün geçmiyor birimize şiddet uygulanmasın.
Türk Tabipler Birliği, bunları yıllardır dillendiriyor. Yıllardır söylüyoruz, anlatıyoruz, talep ediyoruz, eylem yapıyoruz. Sağır sultan duydu AK Parti Hükümeti duymadı, anlamadı.''
Atay, Türk Tabipler Birliği tarafından, hekimlerin temel insani taleplerini karşılayacak bir yasa tasarısı hazırladığını aktararak, tasarının adının ''Sağlık Personelinin Tam Süre Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Önerisi'' olduğunu kaydetti.