81 İlin Valisi için verilen akşam yemeği öncesinde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, durduğu iddia edilen milli birlik ve kardeşlik projesinin tüm kararlılılkla ve başarılı bir şekilde sürdüğünü kaydetti.

Demokrasi ile güvenlik arasında çok ince bir çizgi olduğunu hepiniz iyi biliyor ve hissediyorsunuz. Son 8 yıldır bu hassas çizgiyi korumak için çok yoğun gayret içinde olduk.

Şehirlerimize yaptığımız yatırımlar, okullar, hastaneler, emniyet sarayları, konutlar, bölünmüş yollar, köylerimize, mezralarımıza kadar götürdüğümüz hizmetler terörü işlevsiz hale getiriyor. Bunu gören terör örgütü de şehirlerimizde kışkırtıcı hareketlerini yoğunlaştırmak istiyor. Terörün devamından kendisi için fayda mülahaza eden ne yazık ki sadece terör örgütü değil. Bazıları da bundan rant elde etmeye çalışıyorlar. Her türlü kışkırtmayı suhuletle boşa çıkaracağımızı biliyorum. Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi kararlılıkla sürüyor. Birilerinin nerede kaldı milli kardeşlik projesi gibi konuşmaları asla sizleri ve bizleri yıldırmasın. Proje gayet güzel gitmektedir ve uygulanmaktadır. Bu projeden geri adım attığımızda süreci durduğumuzda kaybedenin ülke olacağını biz çok iyi biliyoruz.

Rektörlerle yaptığımız toplantılar. Düşünün biz Dolmabahçe Ofis'te iki grup halinde 156 üniversitenin rektörü ile toplantı yapıyoruz. Üniversitelerimizin sorunlarını konuşuyoruz. Bütün bunları konuşurken birileri de dışardamalum kendilerine göre ideolojik gösterilerini yapıyorlar. Bunlar gösterilerini yaptılar. Başta Valilerimiz de olmak üzere gereğini yaptılar, olması gerekeni yaptılar. Biz orada rektörlerimizle birşey konuşuyoruz. Konuştuğumuz da tüm üniversitelerimizin sorunları. Ardından Cumhurbaşkanımız üniversiteli gençlerle toplandı. Orada da aynı şeyi yapmak istediler. Bunlar tüm dersliklerden okullardan seçilerek gelenler konsey başkanı geçler. Aynı şey dün YÖK başkanı ile ilgili yapıldı. Yine Üniversitelerin öğrenci konsey başkanlarıyla görüşülürken içerde yine 30-40 kişi dışarda gösteri yaptı. Şimdi bu 30-40 kişinin hüviyeti mi önemli yoksa öğrenci konseyi başkanı, üniversite adına oraya gelen gençler mi önemli? Onlar önemli. Onlar seçilerek gelmiş, gençliğin sorunlarını ifade etmeye gelmiş. Biz bunları aklı selim ile bilgi ile bu işleri çözüm neticeye kavuşacağız. Yol budur, şiddet değildir. Milletimiz bizim milli birlik ve kardeşlik projesi ile ne yapmak istediğimizi net olarak anlamış durumdadır. İşte bizim projemizde bu var. Milletimiz samimiyetimize inanıyor ve bizden desteğini esirgemiyor. Milletimizin desteği arkamızda olduğu sürece terörü daha da minimize edeceğiz, en büyük sorumluluğu başta değerli valilerimiz taşıyor. Onların gayreti, özverisi ve demokratik duruşu sürecin başarıya ulaşmasında kilit rol oynayacaktır.

Ben bir kez daha Valiler toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehirlerinize döndüğünüzde oradaki tüm kardeşlerimize selam ve sevgilerimizi iletmenizi özellikle rica ediyorum. Tüm vatandaşlarımız huzur ve esenlik içerisinde bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum' dedi.