Seçimler bitti, kavgası sürüyor. Kaybedenler garip tepkilere imza atıyor. Kimi kapıyı söktü kimisi de koltuğunu götürdü. İşte Sandıktan çıkamayanların tepkisi:

29 Mart seçimleri sırasında ortaya çıkan muhtarlık kavgaları hız kesmiyor. Kimi adaylar kavga dövüş birbirine girdi, kimileri farklı protestolara imza attı. İki ilginç örnek de İstanbul Avcılar'da yaşandı. Denizköşkler Mahallesi Muhtarı Ali Yılmaz, seçimi kaybedince muhtarlıktaki mobilyayı boşalttı, seçimde harcadığı 25 bin TL'yi de rakibinden istedi. Cihangir Mahallesi'nin eski muhtarı ise, muhtarlığın çelik kapısını söküp götürdü.

'SANA MI BIRAKACAĞIM'

Avcılar Cihangir Mahallesi'nde seçimi kaybeden Mecit Kırbaş kendi parasıyla yaptırdığı çelik kapıyı söktü. Muhtarlık binasını kapısız devralan yeni Muhtar Ergün Çoban, 'Seçimi kazandıktan bir gün sonra muhtarlığa geldiğimde kapının yerinde olmadığını gördüm. Kırbaş'ı aradım. Bana, 'O kapıyı kendi paramla aldım. Sana mı bırakacağım' dedi. Yenilgiyi hazmedemeyeceksen böyle işlere girmeyeceksin. Ben önümüzdeki dönem eğer seçimi kaybedersem daha güzel bir kapıyla devredeceğim' diye konuştu.

KALEMLERİ BİLE TOPLAMIŞ

Denizköşkler Mahalle Muhtarlığı'na seçilen Muhlis Can ise görevi devralmak için muhtarlığa gittiğinde şoke oldu. Kapı açık, içerisi bomboştu. Can, hırsızlıktan şüphelendi ve eski Muhtar Ali Yılmaz'ı aradı.

Yılmaz'ın yanıtı 'Eşyaları ben götürdüm. Onları kendi paramla aldım. Muhtarlık binası için harcadığım 25 bin TL'yi verirsen eşyaları da veririm' oldu. Can, durumu Avcılar Kaymakamlığı'na bildirdi. Ve eşyaların bir kısmı geri getirildi. Yeni Muhtar Can, 'Muhtarlığın demirbaşı olmasına rağmen ne masa bırakmış ne de sandalye.

Kalemleri bile toplamış' diyor. Eski Muhtar Ali Yılmaz ise 'Mobilyaları kendi paramla aldım. Onlar demirbaş değil. Koltuğumu da kendi paramla almıştım. Kendi paramla aldığım koltuğa o mu oturacak? Bununla ilgili kaymakam görüşümüzü aldı ve sıkıntıyı çözdük' diye tepki gösteriyor.

Akşam