Genç kızı kurtarmaya çalışan arkadaşı ise boğulma tehlikesi yaşadı.
Olay bugün saat 15.30 sıralarında, Amasra Kalesi’nin altında bulunan kayalıklarda meydana geldi. 17 yaşındaki Emre Ceylan denize girerek yüzerken, İlksen Pamukçu ise kayalıklara oturarak arkadaşını izledi. İlksen Pamukçu kayalıklara vuran dalgalara kapılarak denize düştü. Dalgalarla bir anda açığa sürüklenen ve üzerinde elbiseleri bulunan İlksen Pamukçu güçlükle suyun üzerinde durmaya çalışırken, kurtarmaya çalışan arkadaşı Ceylan da boğulma tehlikesi atlattı. Kıyıya çıkan Emre Ceylan’ın yardım çağrıları üzerine olay yerine gelen Sahil Güvenlik ekibi, İlksen Pamukçu’nun cesedini denizden çıkardı.

İlksen Pamukçu’nun cesedi, kalenin bulunduğu bölgeye ambulansın girememesi nedeniyle İlksen Pamukçu’nun cesedi kamyonetin kasasına konularak sağlık ocağının morguna götürüldü.
Emre Ceylan kendisinin denize girdiğini arkadaşının ise kayalıklarda oturduğunu belirterek, "Ben kıyıya yüzerken, İlksen kayaların kenarına kadar geldi. Arkamdan gelen dalga İlksen’i denize çekti. Onu kurtarmak için uğraştım ama elbisesi vardı, beni de dibe çekti. Bende boğuluyordum. Kıyıya çıktım, yardım isteyecek kimse yoktu. Kayalarda bizden başka kimse yoktu. Koştum polislerden yardım istedim. Kayalıklara geldiğimizde İlksen denizin üzerinde cansız duruyordu" dedi.

Polislerin haber vermesi üzerine Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen Hüseyin Pamukçu, kızının arkadaşlarını suçladı. Hüseyin Pamukçu, kızının arkadaşları tarafından uçucu madde bağımlısı haleni getirildiğini öne sürerek nefes almakta zorlandığı için mücadele edemediğini belirterek gözyaşlarına boğuldu.