Usta sanatçı, Serdar Ortaç, Sinan Akçıl, Ozan Doğulu arasında yaşanan "En iyi besteci kim?" polemiği hakkında ise sert konuştu. Kayahan şunları söyledi: "Zamana dayanıklı şarkılar yapmak zordur. Bunların 40 fırın ekmek yemesi lazım. Sabırları olacak. Gece kulüplerinde dolaşmayacak. Odanın içinde dört dönecek şarkı yazmak için. Gideyim iki tek atayım, arabama binip kızlarla buluşayım derse bu işler olmaz."

Şarkılar fabrikasyon

2009'da Hadise'nin Eurovision'da dördüncü olduğu 'Düm Tek Tek' şarkısının bestecisi Sinan Akçıl, son dönemin en popüler müzisyenlerinden olarak görünüyor. Usta sanatçı, Hande Yener, Ziynet Sali ve son olarak Ajda Pekkan gibi birçok ünlü ismin kapısını çaldığı Sinan Akçıl'ın şarkılarının fabrikasyon tarzında olduğu eleştirilere de değinde. 40 yıllık müzik hayatında 50'ye yakın hit şarkısı bulunan bestecisi Kayahan şöyle konuştu:

Öğrenme açlığım var

“Takip ettiğim biri değil. Bu husus karşısında cahilim. Televizyon bile açmıyorum. Yeni bir şey öğrenmek için çalışıyorum. Öğrenme açlığım var. Türk batı klasiklerini dinliyorum onları analiz etmeye çalışıyorum. Daha iyi işler yapmak için çalışıyorum. Sinan'dan haberim olması için benim öğreneceğim merak ettiğim konuların içinde olmalı."

Kendini çırak olarak görmeli

Kayahan, özel hayatıyla gündemden düşmeyen ve şu sıralar müziğin Messi'si olarak görülen Sinan Akçıl'e tavziyede de bulundu. Ünlü sanatçı şöyle konuştu: "Bana her zaman her ne kadar 'büyük üstat' deseler de ben kendimi hep çırak olduğumu hissediyorum. Ve çırak gibi çalışıyorum. Belki de çok önemli işler yapıyordur, ben farkında değilimdir. Bu da benim cehaletim olur. Daha temiz bir hayat yaşamaya çalışıyorum. Sinan kardeşime tavsiyem, kendini her zaman çırak olarak gör kazanırsın."

Bugün