Kendisinin bir aday adayından ziyade bir başkan adayı hatta belediye başkanıymış gibi çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Kaya, “Ben çalışıp projelerimi ortaya koyuyorum. İsteyen beğenir, isteyen beğenmez” dedi.
Devam eden seçim hazırlıklarını aktarmak için bilgilendirme toplantısı düzenleyen belediye başkan aday adayı Şevket Kaya, Belediye Başkanı İlhami Ortekin"in “Aday adayları proje üretmez” eleştirilerinin kendisi için önemli olmadığını söyledi. Daha 1,5 yıl öncesinden beri kendisini yerel seçimlere hazırladığını belirten Kaya, “1,5 yıldır emek ve mesai harcayarak projeler üretiyorum. Şimdi de hazırladığım bu projeleri seçim çalışmalarım sırasında kamuoyu ile paylaşıyorum. Bugüne kadar hiçbir belediye başkan aday adayı böylesine çalışmalar ve projeler üretmemiş olabilir. Ben aday adayından ziyada sanki başkan adayı veya belediye başkanıymışım gibi çalışmalarımı yürütüyorum. Bu benim çalışma biçimim. İnsanlar çalıştıkça farklı farklı şeyler üretiyor. Bence belediye başkanları bu şekilde çalışmalı. Ben bütün bu projeleri ortaya çıkarırken çok heyecanlanıyorum. Ben çalışmalarımı herkes ile paylaşıyorum. İsteyen beğenir, istemeyen beğenmez. İnşallah başkanlığa seçilirsem daha akılcı ve sürdürülebilir projeler ile halkımızın karşısına çıkacağım” diye konuştu.
Aydın"da gelen birçok bilim adamı ve önemli simanın “Aydın çok güzel bir kent. Ancak ölü bir şehir gönümü var” dediklerini hatırlatan Kaya, şunları söyledi: “Aydın"ı bu görünümünden kurtarmak için İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyeleriyle ortak çalışmalar yapıyorum. Ankara Büyükşehir Belediyesi"yle ilimizde bulunan tüm jeotermal kaynakların durumu ve hangi projelerle değerlendirilebileceği yönünde çalışmalar yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi"nden gelen uzmanlarda Aydın"daki trafik sorununun çözümü için çalışmalar yaptılar. Aydın"ın haritalarını alarak beraberlerinde götürdüler. Bu haritaları inceleyip trafik sorunu için çözüm önerilerini bize sunacaklar. İşim gereği birçok yeri gezdim. Aydın"dan çok geride olan iller bugün önemli mesafeler aldı. Aydın"da ise Adnan Menderes Bulvarına alternatif bir cadde ve iş merkezleri geliştirilemedi. Belediyecilik yol, su ve çöp toplamaktan ibaret değil. Halkın önünü açacak sosyal projelerin üretilmesine ve önderliğe de ihtiyaç var. Eğer belediye başkanı seçilirsem günde 20 saat çalışmaya gayret edeceğim. İşim olmadığı zamanlarda vatandaşın arasında olacağım. Boş vakitlerimde Ankara"da proje peşinde koşturup, TÜSİAD ve MÜSİAD gibi önemli sivil toplum örgütlerinin toplantılarına katılacağım”