Cuma namazı sonrası ekibi ile birlikte AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı"na giden Şevket Kaya, adaylık müracaat dosyasını Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan"a teslim etti. Partililer tarafından Merkez İlçe Teşkilatı"nda adeta başkan gibi karşılanan Şevket Kaya “Temiz ve halisane duygularla bu hizmet yarışında ben de varım. AK Parti"nin modern belediyecilik anlayışını Aydın"da uygulayacağım” dedi.
AK Parti Aydın Belediye Başkan Aday Adayı Şevket Kaya"nın müracaatını kabul eden Merkez İlçe Başkanı Hakkı Aslan, hayırlı olmasını dileyerek Kaya"ya başarı dileklerini sundu. Kaya"nın müracaatı nedeniyle düzenlenen toplantıda AK Parti Aydın Merkez İlçe Binası"nda adeta izdiham yaşandı. Toplantıya Kadın Kolları İl Başkanı Demet Pilevneli, il, merkez ilçe ve gençlik kolları üyeleri de yoğun ilgi gösterdi. Kendisine verilen destek nedeniyle herkese teşekkür eden AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Şevket Kaya, partisindeki aday adayı çokluğunu “AK Parti"nin kalitesi” olarak yorumladı. Mütevazı ancak işi bilen çok iyi bir ekibinin olduğunu belirten Kaya “Bu iş için çalışmalarımızı 2 yıl önce başladık. Arı gibi çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Aydın"ın normal şehircilik sorunlarının yanında ilin en büyük sorunun işsizlik olduğunu biliyoruz. Yaptığımız anket çalışmalarında Aydın"da yaşayan her 100 kişiden 65"inin işsizlik sorunu yaşadığını biliyoruz. Belediye olarak fabrika yapmayacağız, ancak ilde istihdamın önünü açacak ciddi projelerimiz var. Aday olsak da olmasak da çok çalışacağız. Ama aday olacağımıza yürekten inanıyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardında adaylık başvurusunu teslim eden Kayay"yı tüm partililer tebrik ederek, destek mesajları verdiler.