Belediye Kültür Merkezinde Kutlu Doğum Haftası ile ilgili verilen konferans büyük ilgi gördü.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kaya"nın konuşmacı olarak katıldığı konferansı Belediye Başkan Vekili Mehmet Dinç, Çine Emniyet Müdürü Konferansa İlçe Emniyet Müdürü Can Gökay, Akçaova Belde Belediye Başkanı İsmail Çerçi, AK Parti İlçe Başkanı Fevzi Eryalçın, Aydın İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan, daire amirleri, sivil toplum örgütleri başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Çine İlçe Müftüsü Mehmet Aslan konuşmasında, “Peygamberimizin doğum yıldönümü münasebetiyle, Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği halinde, 1989 yılından bu yana ülkemizde ve yurt dışında, her yıl daha da artan bir ilgi ve katılımla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl da Peygamberimizin doğum yıldönümü yurt içi ve yurt dışında çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu önemli ve anlamlı haftayı en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz" dedi.
Açılış konuşmasının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti okunurken ilçe müftülüğünün ilahi korosu çeşitli ilahiler okudu.
Konferansa konuşmacı olarak katılan Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Remzi Kaya, İslam"da ailenin önemine değinerek “Peygamberimize ümmet olacak nesil hızlı bir mutlu fert ve ailelerde ortaya çıkacaktır. Aileler mutluluk üzerine kurulurken sevgi ve saygıyı geliştirmesi lazım. Fakat mutlu etmeden, mutlu olabilme şansımız yok. Dolayısı ile ilk adımı bizim atmamız lazım. Bir ideal bilinç çerçevesinde atacağımız her adım ve sözün nereye varacağını hesap etmemiz lazım” dedi.