Devlet Meteoroloji İşleri Hava Tahminleri Şube Müdürü Ahmet Uçar'ın verdiği bilgiye göre hava sıcaklıkları iç kesimlerde mevsim normallerinin 8-10 derece, kıyı kesimlerde ise 5 ile 7 derece üzerinde. Yüksek sıcaklıklar, nem oranıyla da birleşince özellikle yaşlı, çocuk ve kronik hastalar için büyük risk oluşturacak. Uçar, cumartesi gününden itibaren sıcaklıkların iç kesimlerde 1-2 derece düşeceğini ancak kıyı kesimlerde artışın süreceğini belirtti.

KALP HASTALARI VE YAŞLILAR DİKKAT
İTÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Orhan Şen ise bu yıl çok sıcak bir yaz geçireceğimizi hatırlatarak şöyle dedi: "Bunun üç sebebi var. El Nino rüzgârları, sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkaracak. Güneş patlamaları sıcaklıkları artıracak. Üçüncü sebep ise küresel ısınmanın genel olarak sıcaklıklar üzerindeki etkisi. Bu nedenle özellikle kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar saat 11.00 ile 16.00 arasında, mecbur kalmadıkça sokağa çıkmasın."
METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI: Ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının oluşturacağı olumsuzluklara karşı; özellikle yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00–16.00 saatleri arasında, güneşte kalma süresinin en aza indirilmesi ve koruyucu tedbirlerin alınması gerekmektedir..

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla güneyi parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar ve Denizli ile Muğla'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur ile Antalya'nın iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeybatısının parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu,öğle saatlerinden sonra Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Karadeniz'in parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin doğusunun parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.