Daha önce aralarında husumet bulunan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü ve taraflar birbirlerine tabancayla ateş etmeye başladı. Bu sırada kaldırımda yürürken gördüğü tartışmayı izlemek için bekleyen Sedat Yıldız’a, kavga sırasında kullanılan tabancadan çıkan kurşun isabet etti.
 
Göğsünden yaralanan ve bir süre kanlar içinde yerde yatan Yıldız, 112 ekiplerince Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi acil servisine götürüldü. Kurşunun kalbine isabet ettiği belirlenen Sedat Yıldız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak öldü.
 
Bugün hastanede otopsi işlemi yapılan Yıldız’ın cenazesi, ailesine teslim edildi. Helallik için Diriliş Mahallesi’ndeki evine götürülen Sedat Yıldız’ın cenazesini gören yakınları fenalık geçirdi. Annesi Güllü Yıldız’ı, yakınları teselli etmeye çalıştı. Yıldız’ın eşi Meryem ile çocukları 17 yaşındaki Cihan ve 8 yaşındaki Taha’nın da olayın şokunu yaşadıkları gözlendi. Sedat Yıldız’ın cenazesi Ulu Cami’ye getirildi ve burada kılınan cenaze namazının ardından Yukarı Tekke Mezarlığı’nda toprağa verildi.
 
BERBERE TIRAŞA GİTMİŞ
 
Evli ve 2 çocuk sahibi Sedat Yıldız’ın serbest meslekle uğraştığı ve zaman zaman pazarlarda yağ ve peynir satışı yaptığı belirlendi. Olay günü Şarkışla İlçesi’ne giden Yıldız’ın, akşam üstü kente döndükten sonra tıraş olmak için berbere gittiği, yaşanan kavgayı merak ederek izlemeye başladığı sırada vurulduğu belirlendi. Olay sonrası kavgaya karışan iki grup, ayrı ayrı araçlarla kaçtı. Şüphelilerin bulunduğu grubun biri Kardeşler Mahallesi üniversite yolu üzerinde dün polis ekiplerince yakalandı. Araçta bulunan Kadir A., Ali A., İbrahim A. ve Ömer A. gözaltına alındı.
 
Kavgaya karışan her iki şüpheli grubun da merkeze bağlı Gümüşdere Beldesi’nden olduğunu belirleyen ekipler, bugün diğer grubu da yakaladı. Olayda toplam 8 kişi gözaltına alındı. Sedat Yıldız’ın ölümüne neden olan tabancayı, kavga sırasında diğer şüphelilerden Mehmet Düzardıç’ın kullandığı belirlendi. Şüphelinin ifadesinde, "Kavga sırasında karşı tarafı korkutmak için ateş etmiştim. İsteyerek kimseye ateş etmedim" dediği belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.