Olay, 17 Ekim gecesi saat 22.00 sıralarında bir markette meydana geldi. Markette misafir olarak bulunan Akbük Belediye meclis üyesi Mustafa Demirbaş bir anda çevresindeki kişilerin saldırısına uğradı. Saldırı esnasında işyerinde büyük maddi hasar meydana gelirken Belediye Meclis Üyesi Demirbaş da bıçak darbesiyle kaşından yaralandı.

Olay anını anlatan marketin sahibi Ayfer A., bir anda gelişen olaya anlam veremediklerini belirterek şöyle konuştu: "İşyerinde otururken birden içeriye bir çocuk dalarak arkamda 'Beni kovalayanlar var beni öldürecekler' diyerek işyerimize sığındı. Biz ne olduğunu anlayamadan o esnada misafir olarak markette bulunan Mustafa Demirbaş olaya müdahale ederek tarafları sakinleştirmeye çalıştı. Olaylar büyüyerek çığırından çıktı. Çocuklarım büyük korku geçirerek strese girdi. Tüm olaylar kamera kayıtlarında
mevcut sorumlulardan şikayetçiyim."

ASIL BANA SALDIRDILAR

Saldırı esnasında aynı anda birkaç kişi tarafından darp edilerek bıçakla sol kaşının üzerinden yaralanan Belediye Meclis Üyesi Demirbaş da, şunları söyledi: "Son derece planlanmış, bir olayla karşı karşıya kaldım. İşyerinden içeriye girerek yardım isteyen çocuğun plan gereği beni dışarı çıkartmak amacıyla yönlendirildiğini sanıyorum. Çünkü ben dışarı çıkar çıkmaz tarafıma saldırılarak öldürmek amacıyla bıçak sallandı. Şans eseri kaşımdan yaralandım."
Jandarmanın tesadüfen oradan geçmesinin olayların daha da büyümesini engellediğini belirten
Demirbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Bir anda saldırganların yaklaşık 25-30 kişiye çıkması sonucunda jandarma havaya ateş ederek kalabalığı dağıttı. Bu olayların tamamı kamera kayıtlarında mevcut. Şikayetçiyim."
Olayla ilgili jandarma ekibi soruşturma başlattı.