İZMİR'in Hatay Semti'nde, apartmanın eski kadın yöneticisi 64 yaşındaki Z.İ. ile yeni yöneticisi 67 yaşındaki Bircan Üstündağ arasında çıkan tartışma ölümle bitti. Z.İ.'nin göğsüne vurup ittirdiği öne sürülen Bircan Üstündağ, yere düşerek hayatını kaybetti. Adliyeye sevk edilen Z.İ., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olay, geçen pazartesi günü saat 20.00 sıralarında 145 sokak 5 numarada meydana geldi. Apartmanın eski yöneticisi olan inşaat mühendisi Z.İ., bir süredir görevini devrettiği yeni yönetici emekli Bircan Üstündağ ile sorunlar yaşamaya başladı. Aile hakkında duyuru panosuna yazı astığı ileri sürülen Z.İ., son olarak havalandırma pencerelerinin açılması ve bahçe duvarı yapımı konusunda Üstündağ'la tartışmaya başladı.

İTTİRİNCE HAYATINI KAYBETTİ

Tartışmanın büyümesi üzerine Z.İ.'nin göğsüne vurup ittirdiği öne sürülen Bircan Üstündağ, yere düşerek fenalaştı. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Üstündağ, yolda hayatını kaybetti. 16 yıl önce kalp ameliyatı olduğu bildirilen Bircan Üstündağ'ın, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki otopside, ilk incelemelere göre kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Kesin sonucun ise, yapılacak testler sonunda belirleneceği bildirildi.

Bircan Üstündağ'ın ölümüyle, büyük üzüntü yaşayan eşi Gülten Üstündağ ve oğlu Hüsnü Üstündağ, Z.İ.'ye tepki gösterdi. Ölüme sebebiyet vermekten gözaltına alınarak Adliye'ye sevk edilen Z.İ. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Z.İ.'nin, daha öncede bazı apartman sakinleriyle tartışmalar yaşadığı, şikayetler üzerine zaman zaman karakolluk oldukları öğrenildi.

DHA