AYDINPOST HABER SERVİSİ-Yarın yapılacak olan mitingin bir siyasi parti mitinginden öte ‘Demokrasi Mitingi’ özelliği taşıdığını ifade eden Merkez İlçe Başkanı Ahmet Celal Kavcar, “Bugün 51. yılında insan hakları ve özgürlüklerini hukuku alet ederek ihlal ettiği, bir dönem ülkeyi yönetmiş, hizmet vermiş insanların şeref ve haysiyetini kabul edilemez bir biçimde ayaklar altına aldığı görülen 27 Mayıs Darbesi ve rejimi, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçmiştir. Bu gün hala izlerini sürdüren antidemokratik oluşum ve müdahalelerin ilk örneğini sergileyen 27 Mayıs Darbesi hukuksuzluğun ve müteakip darbelerin yolunu açmıştır” dedi. 
27 Mayıs’ı “Türkiye’deki ilk askeri darbe... Türkiye’nin elde ettiği sivilleşme ve demokratikleşme tecrübelerinin masum kanı akıtılarak rafa kaldırılışının yıldönümü” olarak yorumlayan AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Ahmet Celal Kavcar, “27 Mayıs; Halkın iradesini güvenmeyip seçkinlerin otoritesine sığınanların, batılılaşma deyip halkın en asgari taleplerine dahi kulak tıkayanların, yargı bağımsızlığı deyip asker karşısında ‘hazır ol’da duranların, özerk üniversite deyip ‘ordu göreve’ pankartını elinden düşürmeyenlerin amaçlarına ulaşmalarının 51. yıl dönümüdür. O gün bu darbeyi yapan ve bunu bir devrim olarak nitelendiren zihniyetin bugünkü tezahürleri, aynı şekilde, millet iradesine karşı hukuk dışı arayışlara girmekte ve ülkenin demokratikleşmesini engellemek için büyük çaba sarf etmektedirler. Ne kadar hazindir ki; yaşadığımız bu çağda bile halâ bu alışkanlıklarından vazgeç(e)meyenler bulunmakta. Çünkü onlar da çok iyi biliyorlar ki; geçen her yıl, giden her gün onların aleyhine işlemekte; her türlü hile ve kalleşlikle ellerinde tutmaya çalıştıkları iktidar, halkın eline geçmekte. Bu milletin iradesine ihanet içinde olan bu şer odaklarının ellerini ve izlerini; Kafes Eylem Planında, Balyoz Darbe Planında, 27 Nisan’da, 28 Şubat’ta defalarca gördük. Onların kim olduğunu halkımız en iyi şekilde bilmekte ve lanetlemektedir” ifadelerine yer verdi. 
27 Mayıs Darbesi’nin takip eden bütün darbelerin, hukuksuzluğun temeli olduğunu ifade eden Kavcar “Biz darbeleri ve demokrasi dışı müdahaleleri desteklemiş ve hatta darbecileri teşvik etmiş hukukçulardan utanıyor ve ülkemizde demokrasinin yerleşebilmesi için başta 27 Mayıs Darbesi olmak üzere 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat ve 27 Nisan müdahaleleri ve kanlı eylem planlarının hesabının sorulması istiyoruz” diye konuştu. 
“DARBELER VE DARBECİLER BİRER HALK KAHRAMANI DEĞİL BİRER HALK DÜŞMANIDIR”
Açıklamasını “Darbeler ve darbeciler birer halk kahramanı değil birer halk düşmanıdır” diye sürdüren AK Parti Aydın Merkez İlçe Başkanı Ahmet Celal Kavcar, “Türkiye’nin bir an önce ve şiddetle çağın getirdiklerine uygun bir anayasaya ihtiyacı vardır. Hazırlanacak olan Sivil Anayasa’nın en önemli özeliği belki de darbecilerin değil halkın seçtiklerinin hazırlamış olacağı olacaktır. Sivil Anayasa’ya destek noktasında tüm sivil toplum kuruluşlarından, demokrasiye inanan tüm siyasi partilerden destek bekliyoruz. Sivil Anayasa’da aranan mutabakatın çeşitli unsurlarla değil, direkt halk ile aranması ise elzemdir. Bunun için taslağın hazırlanıp halka sunulması ve referandumda oylanması acilen gereklidir. Çünkü sivil anayasanın hazırlanmasında geçen her an milletin egemenliğinin hiçe sayılmasıdır. Aynı zamanda 27 Mayıs darbesini hatırlattığımız şu günde, darbe isteyen ve darbe çığırtkanlığı yapanlara karşı milletin birlik olması bu milletin gelecek nesillere karşı üstlendiği en büyük borcudur ve gelecek nesillere bırakacakları en büyük mirasıdır. Bu vesile ile halkın iradesine karşı her türlü eylem içinde bulunanları ve onlardan medet umanları şiddetle lanetliyoruz. 1960 darbesi sonrası; hiçbir hukuki hak tanınmadan her türlü işkence ve kötü muameleye tabi tutularak yargılanan ve darbeciler tarafından idam edilen Merhum Başbakanımız Adnan Menderes’i, Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle, saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Yarın Başbakan Erdoğan’ın 27 Mayıs ihtilalinin 51. yılında Merhum Başbakan Menderes’in memleketinde yapacağı mitingin ayrı bir önem taşıdığına da dikkat çeken Kavcar, herkesi bu mitinge davet etti.