AYDINPOST HABER SERVİSİ - Aydınpost Haber Servisi'ne açıklama yapan Başkan Saadet Kavasgil, "12 Eylül refarandum sonucunda Aydın halkı yüzde 64.2 hayır oylarıyla demokrasiyi, insan hak ve özgürlüklerini, bağımsız yargıyı ne kadar özümsemiş oldugunu göstermiştir. Türkiye genelinde alınan sonuç ise aydınlık yarınlara olan inancımızı zedelemiştir. Fakat halkımızın tercihine ve takdirine saygılıyız" dedi.

Başkan Kavasgil, "13 Eylül sabahı ülkemiz ve halkımız için yeni bir dönem başlamıştır. Önümüzdeki süreçte iktidarın herkesin mutabakatını alarak hazırlayacağını beyan ettiği yeni anayasanın takipçisi olacağız. Çünkü demokrasi denetim ve hesap verme rejimidir. Referandum süresince Aydın'da ilçe ilçe, köy köy dolaştık. Örgütlerimizin ve kadın kollarımızın özverili dayanışmacı çalışmalarının olumlu ve başarılı sonucunu hep birlikte yaşadık. Bundan sonraki süreçte Aydın il ve ilçe kadın kolları olarak genel seçimlere odaklanarak, bu referandumda Aydın'da yaşadığımız başarıyı katlayarak devam ettirme çabasında olacağız.

Destekleriyle bizlere güç veren sivil toplum örgütlerine, gençlerimize, kadınlarımıza il ve ilçe kadın kollarımıza teşekkür ediyor, üretecegimiz enerji ile CHP' yi iktidara taşıyacağımıza inanıyorum" diye konuştu.