Antalya'da 5 yıl önce, temizlemek istediği tüfeğin ateş alması sonucu çenesi ve sol yanağı parçalanan Ali İhsan Yıldız'a kaval kemiğinden çene, bacağından alınan parçadan yanak yapıldı. 5 yıldır sıvı gıdalarla beslenen ve konuşamayan Yıldız, Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından yapılan operasyon sayesinde artık hem konuşabiliyor hem de yemek yiyebiliyor.

Antalya'da 5 yıl önce, temizlemek istediği tüfeğin ateş alması sonucu çenesi ve sol yanağı parçalanan Ali İhsan Yıldız'a kaval kemiğinden çene, bacağından alınan parçadan ise yanak yapıldı.

ÖLÜMDEN DÖNDÜ
Antalya Adliyesi'nden emekli olan Ali İhsan Yıldız (52), 2007 yılında temizliğini yaptığı tüfeğin ateş alması sonucu yüzünden yaralandı. Günlerce yoğun bakımda kalan evli ve 2 çocuk babası Yıldız, hayati tehlikeyi atlattı ancak kazada çenesini ve sol yanağını kaybetti. Yemek yiyemeyen ve konuşamayan Yıldız, iyileşebilmek için 20'ye yakın operasyon geçirdi. Yıldız'a son olarak kaval kemiğinden alınan parça ile çene, bacağından alınan parçayla da yanak yapıldı.

ARTIK YEMEK YİYEBİLİYOR
Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan tarafından gerçekleştirilen operasyonun ardından sağlığına kavuşan Ali İhsan Yıldız, "Kazanın ardından çok zor günler geçirdim. 20 defa ameliyat oldum. Yemek yiyemiyordum. Sürekli sıvı gıdalarla besleniyordum. 6 ay önce gerçekleştirilen operasyon sayesinde artık yemek yiyebiliyorum ve konuşabiliyorum. Doktorlara çok teşekkür ediyorum" dedi.