Ak Parti kulislerine dün Kavaf’ın liste dışı kalmasında seçim bölgesi Denizli teşkilatı ile arasındaki sorunların rol oynadığı iddiaları yansıdı.  İl Başkanı Avni Örki de Aliye Kavaf’ın il teşkilatıyla kavgalı olduğu için aday gösterilmediği iddialarına sert tepki gösterdi. DHA’nın haberine göre Örki, “Teşkilatlara bu kadar önem veren Sayın Kavaf’ın kendi ilinin teşkilatıyla kavga içinde olduğunu düşünmek kendisine yapılmış  bir haksızlıktır” dedi
Başbakan Erdoğan’ın ise şikayetler üzerine Kavaf’ı aradığı ve Kavaf’ın da başka bir ilden aday olma talebini ilettiği öğrenildi. Kavaf’ın, Denizli yerine Ankara’dan adaylık talebinin Erdoğan tarafından reddedildiği, bakanın ısrarının ise sonuç vermediği belirtiliyor.

Eşinin durumuna dikkat
Gazeteport’un haberinde de Kavaf’ın eşi Alaaddin Kavaf’ın, eşinin milletvekili seçilmesinden ; önce Başbakanlıkdanışmanı, ardından Enerji Bakanlığı’na bağlı Eti Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin Genel Müdürü, sonra da Kömür İşletmeleri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı olduğu anımsatıldı. Haberde Kavaf’ın son olarak Turkish Petroleum International Company, (TPIC) yönetim kurulu üyeliğine atanmasının Erdoğan’ın dikkatini çektiği, tüm atamaların da bakanın liste dışı kalmasında etkili olduğu öne sürüldü.
Kavaf’a yakın kaynaklar ise atamaların Erdoğan’ın bilgisi dahilinde, Başbakanlık tarafından yapılan atamaprosedürlerine olarak yapıldığını kaydetti.

Eniştesi de aday
Bir diğer iddia ise Erdoğan’ın doktoru ve aynı zamanda Kavaf’ın eniştesi Yıldırım Mehmet Ramazanoğlu’nun Ak Parti listesinde aday gösterilerek bakanın önünün kesildiği yönünde. Erdoğan’ın Ramazanoğlu’nun aday adayı olarak başvurması üzerine aynı aileden iki ismin aday gösterilmesinin şık olmayacağı gerekçesiyle Kavaf’ı liste dışı bıraktığı iddia edildi.   ANKARA Milliyet