Yıllardır kamuoyu nezdinde süren "Katsayı" trajedisinin komediye dönüşerek devam etmekte olduğunu ileri süren Hulusi Aksu, “Bu trajıkomik tiyatroda roller öyle değişkenlik gösteriyor ki artık oyunu takip etmek bile mümkün değildir. Daha düne kadar son karar YÖK'ün diyen Danıştay,şimdi dün dündür bugün bugün diyen siyasetçinin mirasçısı gibi davranmaktadır. Adalet dağıtmak ve mevcut uygulamaları denetlemekle görevli kurumlar , yasakçı statükonun devamından yana tavır almaktadırlar. Orta ve alt gelir gruplarına mensup aile çocuklarının, eğitim yoluyla kazandığı yeni roller,bu topraklardaki mutlu azınlıkları galiba rahatsız etmektedir. Postmodern darbe kırıntılarıyla toplum mühendisliğine soyunanlar şunu bilmelidir ki,bu milletin kaderini çizecek olan ruh bu neslin eseri olacaktır” dedi.
“Bugün Meslek lisesi memleket meselesi parolasına yapılan destek yada köstek herkesin gerçek rolünü ortaya çıkartacaktır” diyen Aksu, “Yargı ve iktidar elitlerinin,milyonlarca gencin hayallerini törpülemesi anlaşılması zor bir durumdur. Ancak daha vahim olanı düne kadar antidemokratik uygulamaların mağduriyeti üzerine popülist siyaset yapanlar ,bugün her türlü desteğe rağmen beceriksizce bir tutum sergilemektedirler. Bir zamanlar Hz.Ömer'e dair adalet kıssalarıyla büyüyenler,seccade dostluğu üzerine ant içenler,üniversite önlerindeki zulmü unutmuş görünmektedirler” diye konuştu.
“Sayın YÖK Başkanının gelişmeler karşısında a,b,c'den f'ye kadar alternatif yolları mutlaka vardır” diyerek sözlerine devam eden Aksu, şunları söyledi: “Ancak sınava girecek öğrencilerin geleceğe dair bu kadar çoktan seçmeli hakları ve zamanları yoktur. Bizler hukuk devleti çatısı altında kurumların vesayet tartışmaları yerine çözüm üretmelerini bekliyoruz. Yaşanacak toplumsal kutuplaşmalar dayanışma ruhuna zarar vereceği gibi,kurumlara duyulan güveni de zaafa uğratacaktır. Alperen Ocakları olarak sosyal duyarlılık gerektiren tüm hassas noktalarda sessiz çoğunluğun sesi olmaya devam edeceğiz" -iha