İstanbul Başakşehir'de 2003 yılında miras kavgasına girdiği 2 kardeşini öldürüp 16 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 6 ay önce cezaevinden çıkan ve  Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde 2 erkek çocuğuyla birlikte yaşayan 54 yaşındaki Şinasi Gürkan, katliamların ilkini kendi evinde saat 21.30 sıralarında gerçekleştirdi.

Askerden yeni izine geldiği belirlenen Göksel (22) ve Gökmen (16) isimli 2 çocuğunu kafalarına silahla ateş ederek öldüren cani baba, evden çıkıp kullandığı araçla Başakşehir'de bulunan bacanağı Alihan Tiz'in evine gitti.

Şahintepe Mahallesi'nde bulunan bacanağının evine saat 22.30 sırlarında giren Şinasi Gürkan, kısa bir süre tartıştığı bacanağı 55 yaşındaki Alihan Tiz ile 33 yaşındaki oğlu Erdal Tiz'i öldürüp kaçtı. Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, bacanak Alihan Tiz ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı Kanunu Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

3 İLÇE GEZDİ TEK TEK ÖLDÜRDÜ

İkinci katliam adresinden son katliamı yaptığı Avcılar Tahtakale Mahallesi'nde bulunan üvey kardeşinin evine doğru yönelen Şinasi Gürkan, saat 23.00 sıralarında gittiği üvey kardeşi Mühendis Gürkan'ın evinin önünden kendisini arayarak evden aşağı çağırdı. Aracının içerisinde bir süre konuştuğu 45 yaşındaki kardeşi Mühendis Gürkan'ı da kafasına ateş ederek öldüren Şinasi Gürkan, olay yerinden kendi kullandığı otomobille kaçtı.

Cinayetlerin ortaya çıkmasının ardından her iki ilçeye de çok sayıda sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, polis cinayetleri işlediği belirlenen Şinasi Gürkan'ın Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde bulunan evine Özel Harekat Timleri eşliğinde baskın yaptı. Eve giren ekipler, Şinasi Gürkan'ın öz çocukları Göksal Gürkan ile Gökmen Gürkan'ı evin içerisinde silahla vurulup öldürülmüş halde buldu.

 2 oğlu, kardeşi, bacanağı ve bacanağının oğlunu öldürdüğü belirlenen katliam zanlısının yakalanması için İstanbul genelinde operasyonlar başladı. Polis otomobilin plakasını tespit ettiği Şinasi Gürkan'ı 2 saatlik bir kovalamacının ardından gece saat 01.30 sıralarında Şişli'de kıstırıp yakaladı. Kullandığı aracı bırakıp kaçmaya çalışırken yakalanan katliam zanlısı Gürkan, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü.

MİRAS YÜZÜNDEN ÖLDÜRMÜŞ

Gürkan ifadesinde " Kardeşlerim ve bacanağımla aramızda miras davası vardı. Problemler yaşıyorduk. 6 ay önce cezaevinden çıktım. Problemler devam etti. Bunun üzerine cinayetleri işledim. Çocuklarımı ise annelerine sahip çıkmamalarından dolayı öldürdüm" dediği öğrenildi. 

Şüphelinin kaçışına ve saklanmasına yardım ettiği tespit edilen 4 kişiyi de gözaltına alan polisin konuyla ilgili soruşturması devam ediyor.