Amerikan firması olan "Atomic Games" tarafından hala hazırlıkları sürdürülen ve önümüzdeki yıl piyasaya çıkacak "Felluce'de 6 Gün" oyunu şimdiden eleştirilerin odağı haline geldi. ..

Atomic Games firması tarafından hala yapımı devam eden bu oyun, 2004 yılında Amerikan askerlerinin Felluce baskınını canlandırıyor. 6 gün süren bu askeri operasyona 10 bin Amerikan askeri katılmıştı.

Hala tartışılan Felluce operasyonunda masum sivilleri öldürdükleri gerekçesiyle Amerikan askerleri hakkında sonuçlanmamış davalar var. En son geçtiğimiz hafta 2 Nisan tarihinde sonuçlanan bir davada silahsız bir Iraklı sivili öldürdüğü gerekçesiyle Sergeant Ryan adındaki Amerikan askeri mahkum edilmişti.

Sadece Felluce'de 6 bin Iraklı sivilin ölümüne sebep olan askeri operasyonu canlandıran Atomic Games firması, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği oyun ile ilgili yaptığı açıklamada, "Artık görsel oyunlarının da sinema, müzik ve televizyonun yaptığı işleri yapma sırası geldi."dedi. "Felluce'de 6 Gün" oyununun piyasa çıktığından en büyük özelliği ise hala gerçek anlamda Felluce'deki mevcut problemin devam ediyor olması olacak.

Oyunun bir diğer özelliği ise Irak'ta askeri operasyonlarda görev almış Amerikan askerlerinin böyle bir oyunun oluşturulması için firmaya ilk kez ricada bulunmuş olmaları ve oyunun canlandırılmasında verdikleri destek. Oyunun canlandırılmasında ayrıca uydudan çekilen fotoğraflar da eklenecek. Oyunu oluşturmaya ilk kez nasıl karar verdiklerini anlatan firma yetkililerinden Tamte, "Felluce Vietnam'dan sonra en büyük kara operasyonuydu. Operasyona katılan taburun yarısı ya hayatını kaybetti ya da yaralandı. Amerika'ya dönen askerler de bize kendi tecrübelerini paylaşmak ve bu operasyonunun bilgisayar üzerinden canlandırılmasını rica etti."dedi.

Ancak hala piyasa çıkmayan oyuna İngiltere merkezli Stop the War Coalition (Savaşı Durdurma Koalisyonu)'ndan sert tepki geldi. Koalisyonun yetkililerinden David Wilson, tepkisini şu şekilde dile getirdi: "Sırp askeri kesiminin Srebrenitsa'da gerçekleştirdikleri katliamı 'PlayStation'da görme arzusu gibi Amerikan ordusunun da bu savaşı bir oyuna çevirmek isteyeceklerinden emindim. Felluce tarihte korkunç bir zaman kesimini andırıyor. Iraklıların buna ne diyeceklerini bilmek isterdim."

Sabah