ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Afganistan'da 16 sivilin gaddarca katledilmesinden sorumlu tutulan Amerikan astsubayının Amerikan askeri mahkemesi tarafından idam cezasına çarptırılabileceğini belirtti.

"İDAM EDİLEBİLİR"
Panetta, Kırgızistan'a giderken askeri uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu sivilleri katletmekten sorumlu tutulan başçavuşun Amerikan askeri hukuk kanunlarına göre askeri mahkemeye sevk edilmesi gerektiğini belirterek, burada verilebilecek cezalar içinde idam cezası bulunduğunu kaydetti.

"HESAP VERECEK"
Soruşturma gereği ismi gizli tutulan astsubayın hangi nedenlerle böyle bir kıyıma giriştiğini hala bilmediklerini ifade eden Panetta, zanlının gözaltında olduğunu, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai'ye Amerikalı askerin adalete teslim edileceği ve hesap vereceği konusunda güvence verdiğini söyledi.

Bu arada, ABD Savunma Bakanlığından isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, astsubay başçavuşun 2010'da Irak'ta görev yaptığı sırada önemli bir trafik kazası sonrasından kafa travması geçirdiğini bildirdi.